У Харкові екс-слідчий Нацполіції, викритий на хабарі, постане перед судом

Вівторок, 30 червня 2020, 15:41
Обвинувальний акт стосовно колишнього слідчого поліції одного з відділів поліції ГУНП Харківської області за одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням, скеровано до суду.
У Харкові екс-слідчий Нацполіції, викритий на хабарі, постане перед судом

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За словами начальника управління прокуратури Івана Тарасова, встановлено, що працівник поліції вимагав у громадянина 6 тис. доларів США. За гроші він обіцяв не притягувати людину до кримінальної відповідальності та закрити кримінальне провадження.

1 грудня 2019 року на одній із вулиць міста Харкова слідчого поліції затримали на «гарячому» – під час отримання від громадянина частини неправомірної  вигоди у розмірі 75 тис. грн.

Вказане кримінальне провадження розслідувало територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід здійснювало УСБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 21 січня територіальним управлінням ДБР у м. Полтава під оперативним супроводом Харківського управління ДВБ НП України та процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області виявлено факт одержання неправомірної вигоди підполковником, старшим оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Київського ВП ГУ НП в Харківській області.

17 січня слідчими Державного бюро розслідувань спільно з Генеральною інспекцією Офісу Генерального прокурора при отриманні неправомірної вигоди викрито одного з прокурорів Харківської місцевої прокуратури.

Нагадаємо також, що на початку грудня харківський правоохоронець був затриманий «на гарячому» під час отримання 75 тисяч гривень. Правоохоронець вимагав у обвинуваченого 6 тисяч доларів. За ці гроші поліцейський обіцяв не притягувати харків’янина до кримінальної відповідальності.

comments powered by HyperComments