У Харкові на отриманні хабаря затримано поліцейського

Вівторок, 21 січня 2020, 10:35
Територіальним управлінням ДБР у м. Полтава під оперативним супроводом Харківського управління ДВБ НП України та процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області виявлено факт одержання неправомірної вигоди підполковником, старшим оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Київського ВП ГУ НП в Харківській області.
У Харкові на отриманні хабаря затримано поліцейського

У ході досудового розслідування встановлено, що 20 січня 2020 року вказаний поліціянт одержав хабар: приватний підприємець передав йому 1500 доларів США, щоб оперуповноважений «заплющив очі» на самовільне зайняття підприємцем земельної ділянки та здійснення незаконної прибудови, яку використовували для розширення площі кафе.

Події відбувалися біля магазину "Ведмедик" на площі Конституції. Отримавши хабар у салоні свого авто, підполковник намагався покинути місце події, але був заблокований оперативними співробітниками, він заїхав на тротуар та повз пішоходів поїхав аж до центрального входу у Харківську міську раду, виїхавши на проїзну частину.

Намагаючись позбутися грошей, поліціянт на ходу викинув їх у вікно. Під час погоні авто зловмисника зіткнулося з автомобілем правоохоронців та було заблоковано, після чого підозрюваний вибіг із машини, незважаючи на те, що в ній сиділа його 8-річна дитина, та побіг площею Рози Люксембург. У сквері поліцейського наздогнали та затримали в порядку ст. 208 КПК України. Викинуті гроші зібрано очевидцями події та передано правоохоронцям.

Наразі готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Нагадаємо, 17 січня слідчими Державного бюро розслідувань спільно з Генеральною інспекцією Офісу Генерального прокурора при отриманні неправомірної вигоди викрито одного з прокурорів Харківської місцевої прокуратури.

Нагадаємо також, що на початку грудня харківський правоохоронець був затриманий «на гарячому» під час отримання 75 тисяч гривень. Правоохоронець вимагав у обвинуваченого 6 тисяч доларів. За ці гроші поліцейський обіцяв не притягувати харків’янина до кримінальної відповідальності.

comments powered by HyperComments