Пікет активістів завадив «судилищу над айдарівцями»

Вівторок, 26 квітня 2016, 14:26
У Ленінському суді було призначено чергове засідання по справі дев’яти бійців добровольчого батальону. Слідство працює в закритому режимі.
Пікет активістів завадив «судилищу над айдарівцями»

З таким судочинством не згодні харківські активісти та адвокати. Вони обстоюють законне право бійців добровольчого батальйону на справедливість. Судовий процес проти айдарівців триває більше року. Їм інкримінують скоєння тяжких злочинів, зокрема, вбивства. З березня за клопотанням прокурора судові засідання проходять виключно у закритому режимі.

Сьогодні активісти влаштували пікет під будівлею на майдані Героїв Небесної Сотні, 36. Зібралися представники різних громадських об'єднань: «Громадської Варти», ЦК «Азов», НВР «Правий Сектор» та інші. Приїздили також матір та дружина двох обвинувачених бійців.

Як повідомляє «Харківська Хунта», представники ЗМІ теж намагалися потрапити на суд, однак їм це не вдалося. Депутат Харківської міськради, снайпер 92 ОМБР Іван Ракич передав вимоги громадськості до Головуючої судді.

«Судді так і не змогли продовжити слухання справи — гучна патріотична музика, присутність активістів під будівлею завадили вести аудіофіксацію, а відкрити суд — непосильний компроміс, що унеможливить проведення їхнього судилища», — пишуть активісти, зазначаючи: «про реакцію та наслідки стане відомо вже завтра».

Вимоги про переведення слухання справи до відкритого режиму поки що відсуваються, судове засідання перенесено на 11:00 завтра, 27 квітня.

«Мобілізація продовжується, маємо вибороти наші законні права, щоб в подальшому не допустити ні судилищ, ні суддівських розправ, ні знущань органів прокуратури над патріотами нашої України», — підкреслюється у повідомленні.

Фото — «Харківська Хунта».

comments powered by HyperComments