Хто є власником землі в саду імені Шевченка після реконструкції – ХАЦ

Вівторок, 4 серпня 2020, 17:23
Реконструкція Саду імені Шевченка у Харкові призвела до появи нових власників земельних ділянок та нових громадських закладів.
Хто є власником землі в саду імені Шевченка після реконструкції – ХАЦ

«Харківський антикорупційний центр» проаналізував кому належать земельні ділянки у Саду імені Шевченко.

Після реконструкції на території Саду з’явилося багато підготовлених ділянок, які зараз не надані нікому. У земельному кадастрі вони відокремлені від загальної земельної ділянки саду і на цих ділянках не розташовані будівлі, тож ніщо не заважає у подальшому передати їх у приватну власність.

Також, варто відзначити, що далеко не всі земельні ділянки, які використовуються, є на кадастровій карті, крім того, не всі земельні ділянки, які є, мають реальне цільове призначення.

24 червня, депутати Харківської міськради проголосували за те, щоб надати ТОВ “Інгула” дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0715 га за адресою — Сумська, 37-Д. Про це стало відомо з рішень сесії міськради.

Це ділянка в саду Шевченка, біля одного з виходів станції метро “Університет”, де зараз розташований кіоск “Кулиничі”.

Проект землеустрою будуть розробляти під об'єкт рекреаційного призначення. За даними ХАЦ, там побудують новий ресторан. Власником ТОВ “Інгула” є Ганна Пилипівна Цвіра, а керівником — Ірина Іванюк.

Ганна Цвіра раніше була співзасновницею споживчого кооперативу “Престиж”. Цей кооператив фактично заснувала інвестиційно-будівельна компанія “Авантаж”, до якої безпосереднє відношення має колишній нардеп Анатолій Денисенко. Цієї ділянки зараз немає на кадастровій карті.

ТОВ «Регіна» має ділянку для експлуатації та обслуговування нежитлової будівлі громадського туалету з павільйоном. Але минулого року замість туалету побудували багатоповерховий ресторан. Але цільове призначення змінити забули.

За даними ЗМІ, серед засновників цієї фірми було ДП "Торговий будинок "Чарівниця", який торгує ювелірними прикрасами. Бенефіціарами "Чарівниці" є Ірина Перова та Олександр Саратов.

У реєстрі юридичних осіб Перова вказала, що прописана за адресою: вул. Чернишевська, 30, кв. 45. Однак ця квартира належить доньці нардепа Михайла Добкіна – Аллі. Олександр Саратов, у свою чергу, був співзасновником кооперативу "Булат", який безкоштовно отримав земельну ділянку у Лісопарку по вулиці Батумській, поруч із земельною ділянкою Михайла Добкіна.

Зараз ТОВ "Регіна" записана на Тетяну Савіну, директором вказана Юлія Терехова.

В кінці 2019 року після проведення реконструкції орендатором земельної ділянки в Саду стало ТОВ «Джардіно». Мова йде про будівництво кафе, яке зараз завершується.

Засновником цієї фірми є ПАТ «Авантаж» екс-нардепа Анатолія Денисенка. Також бенефіціарами вказані Леонід Кривочуприн та Людмила Кулик. Раніше ця земля була в оренді в саду Шевченко у дружини нардепа Олександра Фельдмана – Валерії Фельдман.

Кілька кафе в парку продовжують належати екс-менеджеру Геннадія Кернеса – Анатолію Кандаурову. Йому разом з дружиною та Русланом Бурдовим належить ТОВ «Боні», яке володіє рестораном. Надія Кандаурова також є директором ще в ТОВ «Зеленбуд-Сервіс», яке володіє гриль-кафе. Засновниками цієї фірми є Валерій Шклярук та американка Людмила Кулікова.

Поряд знаходиться кафе ТОВ «Перина», яке записане на Людмилу Фоломеєву. Там також проводиться реконструкція.

Власниками популярного студентського кафе "Ti Amo" офіційно є Михайло Шмаков та Денис Д’яков. На них записані ТОВ "Піцерія" та ТОВ "Ti Amo".

За останні кілька років зменшилося кількість засновників ТОВ «Метрополь», якому належить легендарне кафе «Кристалл».Зараз фірма записана на Валерія Бомко, Владислава Ровного та Андрія Кушнарьова.

Тож, за час реконструкції небагато ділянок змінили своїх власників. Але головне питання – що буде з тими пустотами на кадастровій карті, яких повно зараз та за якою схемою будуть роздавати ці ділянки.

comments powered by HyperComments