Леопардам бути: Анналена Бербок побачила Харків на власні очі

Вівторок, 10 січня 2023, 19:14
Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок 10 січня побувала у Харкові з неанонсованим візитом.
Леопардам бути: Анналена Бербок побачила Харків на власні очі

Розбомблена Салтівка, напівзруйнована в бою з російською ДРГ школа, в якій діти навчали німецьку, знищену ракетами будівлю Харківської ОВА та об'єкт енергетичної інфраструктури, поранені харківські будівлі та непохитність харків'ян – все це Анналена Бербок побачила на власні очі.

Анналена Бербок - перший німецький чиновник, який відвідав схід України з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Дипломат прийняла пропозицію свого українського колеги Дмитра Кулеби відвідати Харків, бо хотіла особисто поговорити з людьми, котрі змушені боротися з російською агресією під час холодної зими.

Бербок заявила, що ФРН допоможе Україні генераторами та ковдрами. Вона пообіцяла ще більше зброї для України, а також «конкретні пропозиції» щодо сприяння вступу України до ЄС, повідомляє Reuters.

«Я не маю сумніву, що Україна отримає німецькі танки Leopard», – прокоментував візит Дмитро Кулеба. Тригодинна розмова відбулася у дипломатів у поїзді дорогою в Україну.

«Що хвилини під час візиту нас незримо супроводжувала тема Леопардів... Я думаю, що й німецький уряд десь у глибині душі вже розуміє, що це рішення буде ухвалено», – зазначив Дмитро Кулеба.

comments powered by HyperComments