Для Юлії Світличної та її команди пріоритетність повноцінного розвитку молодого покоління і поліпшення умов освіти - стратегія розвитку краю

Субота, 16 грудня 2017, 13:48
У Дергачах у хлопців з'явилося поле з штучним покриттям. Для юних футболістів це, звичайно, радісна подія. А ще в Дергачівському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа I-III ступенів - дошкільний заклад», що є осередком розвитку спорту в районі, урочисто відкрили реконструйований спортзал!
Для Юлії Світличної та її команди пріоритетність повноцінного розвитку молодого покоління і поліпшення умов освіти - стратегія розвитку краю

Школі в Дергачах - 100 років!! Зараз у ній навчається близько 400 школярів та 75 малюків дошкільного віку з Дергачівського і сусіднього Золочівського районів.

Школа - вже п'ять років опорна в районі саме за напрямом спорту та фізичної культури: легкоатлети, волейболісти, баскетболісти, каратисти і гімнасти Дергачів - я впевнена, - це майбутні переможці та призери обласних, республіканських міжнародних змагань!

Тим більше, що серед вихованців цього закладу є, приміром, Ігор Островерх, переможець Першої Всеукраїнської олімпіади з фізичної культури (2013 м).чемпіони України, чемпіони світу, а заслужений вчитель України і викладач школи Світлана Жовтобрюх ще і координатор соціального проекту Федерації футболу України та Міносвіти і науки "Відкриті школи футболу" .

Звичайно ж, технічна база - важлива. Саме тому, приїхала в гості на спортивне свято голова ХОДА Юлія Світлична не з порожніми руками - вручила сертифікат на придбання гімнастичних матів (ти диви, старі-то за сто років зносилися!)

Світлична також зазначила, що "таке значне зміцнення матеріально-технічної бази Дергачівського НВК стало можливим завдяки об'єднанню зусиль обласної та районної влади і допомоги з держбюджету. Зокрема, на будівництво майданчика зі штучним покриттям направили 1 млн грн з обласного бюджету, ще 400 тис. грн - місцеві кошти" (прес-служба ХОДА).

Додам, що подібні майданчики з штучним покриттям в наступному 2018 року буде вже у всіх районних центрах. Але для Дергачів глава області приготувала майже передноворічний сюрприз: у наступному році в їх населеному пункті буде вже ЧОТИРИ таких майданчики і матчі можна буде проводити на реконструйованому центральному стадіоні. Це найкраще підтвердження того, що для Юлії Світличної та її команди пріоритетність повноцінного розвитку молодого покоління і поліпшення умов освіти - стратегія розвитку краю. Тобто, спорт, культура, наука, освіта не за залишковим принципом фіксуються і їм приділяється належна увага.

А дергачівський штучний газон хлопці тут же оновили: провели принциповий матч між командами 11 і 9-10 класів. Хто переміг? Звичайно ж, Дружба!

comments powered by HyperComments