За останні 40 років такий комплексний підхід до об'єктів соціальної інфраструктури, як зараз, у Барвінківському районі бачать вперше

Світлана Кушнір  |  Четвер, 13 вересня 2018, 18:03
Всі місцеві в області кажуть БарвІнкове, саме так кажу і я, це видає мене з головою. А що ви знаєте про це невелике містечко на півдні Харківщини? А ось багато учасників АТО і ООС знають його як БарвінкОве, а далі за ним - вже Донецька область і зона операції об'єднаних сил.
За останні 40 років такий комплексний підхід до об'єктів соціальної інфраструктури, як зараз, у Барвінківському районі бачать вперше

Напевно, не варто нагадувати, що до далеких районів у центру завжди було дуже опосередковане відношення (це я так м'яко сказала). Було. А тепер тут – по-іншому.

У самому Барвінкове живе приблизно 8,5 тис. осіб, а всього в районі 21 тис. жителів. Щоб тутешня земля не спорожніла, дуже важливо, щоб люди не виїжджали. І для цього треба було вдихнути нове життя в район. Власне, це цілком відповідає стратегії капіталізації районів голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної.

За цей рік встигли побудувати в Барвінківській школі№1 спортивний комплекс з майданчиками для футболу, воркауту і тренажерів, оновити базу школи, створити умови для першокласників по реформі НУШ, нові класи тепер з сучасними обладнанням, привели в належний стан і шкільний музей.

Відремонтували капітально будинок культури: дах, зал і сцену, клас хореографії з дзеркальною стіною для юних балерин, гримерки, душові, два зали для тренувань, класи творчості, а також вхідну групу та частину фасаду, смоли навіть закупити нові костюми і суттєво оновити інвентар. І все це – вперше за кілька десятків років.

Але найголовнішим проектом цього року для Барвінківського району став початок капітального ремонту центральної районної лікарні, яка обслуговує не тільки барвінківчан, але і переселенців, і жителів прилеглих районів Донецької області.

За останні 40 років (!) такий комплексний підхід до об'єктів соціальної інфраструктури тут бачать вперше. Глава області розпорядилася в найкоротші терміни провести капітальний ремонт і переобладнання установи з урахуванням нових стандартів енергоефективності. Тому що це не тільки допоможе бути пацієнтам в теплі і затишку, а ще й місцевому бюджетові значно заощадити на оплаті за енергоресурси.

Вже відремонтовано хол, дитяче відділення, система опалення, утеплений дах, встановлено нові енергозберігаючі вікна та двері. За рік-два всі п'ять відділень лікарні, розрахованої на 300 місць, будуть оновлені. Лікарі і медперсонал щиро дякують Світличну за таку увагу до покращення умов в медустанові.

comments powered by HyperComments