У Харкові консультували тих, хто укривається в метро

Вівторок, 26 квітня 2022, 09:28
На шести станціях метро у Харкові, яке від початку війни працює як укриття, представники місії "Лікарі без кордонів" у мобільних медичних центрах оглядали людей, які живуть у підземці.
У Харкові консультували тих, хто укривається в метро

Про це повідомили у Харківському національному медичному університеті, чиї студенти допомагали місіонерам з перекладом та оглядом пацієнтів.

"Лікарі без кордонів" почали роботу у Харкові 2 квітня.

"До складу місії MSF, яка працювала протягом першого тижня, входили чотири медичні  працівники та логістик. Це громадяни Франції, США та Судану. За тиждень відбулась ротація, при цьому залишився керівник групи із Судану, а інших змінили представники Канади, Нової Зеландії та Франції", — сказано у повідомленні.

Місіонери працювали на станціях Салтівської лінії метро.

"На кожного пацієнта заводилася реєстраційна форма, де були вказані температура тіла, артеріальний тиск, рівень оксигенації, а також, за показаннями, рівень цукру в крові. Після цього лікарі MSF спільно з нашими медиками оглядали хворих та призначали необхідні препарати, які вони привезли як гуманітарну допомогу. Відповідно до цього робилися записи в медичній формі. Через 3–4 дні, коли лікарі знов поверталися на ті станції, де вони були раніше, відзначалася динаміка спостережень та за  необхідністю — корекція терапії", — розповідають в університеті.

comments powered by HyperComments