Чугуїв приймає XIX міжнародний рєпінський пленер: 20 днів тут творитимуть митці з різних країн

Марія Андреас  |  Понеділок, 16 липня 2018, 13:57
Столиця образотворчого мистецтва України, Чугуїв, приймає XIX міжнародний рєпінський пленер. Анатолій Бабічев дав старт цьому масштабному марафону мистецтва.
Чугуїв приймає XIX міжнародний рєпінський пленер: 20 днів тут творитимуть митці з різних країн

20 днів тут будуть творити митці з різних країн. 20 днів вони будуть жити на нашій землі і малювати наші прекрасні пейзажі. А потім ці роботи поїдуть по всьому світу.

Пленер, поряд з Хакатоном у Шарівці,- переможець у всеукраїнському конкурсі проектів «Малі міста - великі враження». І це результат солідарної роботи державної і обласної влади та місцевої громади. Мистецтво, як і культура, розцвітає лише маючи підтримку. І підтримка в особі Юлії Світличої є. Недарма ми бачимо воскресіння театрів, нові культурні проекти, а троє мешканців Харківщини в цьому році стали лауреатами найпрестижнішої премії у живописі - премії імені В. Е. Рєпіна.

Попереду - три тижні роботи, майстер-класів, спілкування і найбільша виставка живопису під відкритим небом. Але вже зараз тут неймовірно цікаво. Дуже рекомендую відвідати діючу виставку, пройти атмосферними коридорами виставкового центру музею, послухати про історію будівлі і творчості митців. Запевняю вас, ви багато відкриєте для себе.. тут навіть кладка підлоги унікальна 

Людину формує прекрасне, що її оточує. І навіть в нашому світі гаджетів і технологій мистецтво завжди залишиться нам психологом, другом і віддушиною. Тільки так ми виростимо ментально здорові покоління.

Пам'ятаючи історію і створюючи майбутнє.

comments powered by HyperComments