Завдяки ефективній взаємодії ХОДА та обласної ради інтереси регіону - на першому плані

Михайло Кириленко  |  Четвер, 30 серпня 2018, 17:22
Честно кажучи, дуже тішить, коли між різними гілками влади налагоджено ефективну взаємодію.
Завдяки ефективній взаємодії ХОДА та обласної ради інтереси регіону - на першому плані

У даному випадку хорошим прикладом служать Харківська обласна державна адміністрація та Харківська обласна рада, яким вдалося налагодити роботу таким чином, що на перший план виносяться інтереси регіону. Знаючи і розуміючи політичну кухню зсередини, просто зазначу, що такий результат багато коштує і дуже важливий.

І важливість ця обумовлена в першу чергу тим, що існує досить багато рішень, які мають прямий вплив на життя і добробут людей. У таких ситуаціях зволікання за рахунок політичних чвар може призвести до непоправних наслідків.

Наприклад, найважливіший питання щодо будівництва нового онкоцентру. Керівник ХОДУ Юлія Світлична деякий час тому заявила про велику важливість цього проекту і дала старт його реалізації, у той же час депутати облради зі своєї сторони підтримали це рішення, кошти на розробку проектної документації - виділені.

Крім того, важливими є прийняті рішення про додаткове фінансування будівництва і реконструкції об'єктів інфраструктури і ремонт доріг. Якщо конкретніше, то, наприклад, на ремонт комунальних доріг області додатково виділено близько 46 млн грн.

Прийняття рішень про початок будівництва сільських амбулаторій та створення одного госпітального округу в області дозволить зберегти мережу закладів охорони здоров'я та робочі місця для лікарів.

Перед початком навчального року є рішення, які дозволять зробити все можливе для того, щоб школярі були забезпечені всім необхідним для комфортного процесу навчання. Крім того, спільно з місцевими органами влади, планується розробка програми матеріального заохочення вчителів. А значить, вони отримають ще більшу мотивацію до поліпшення своєї роботи.

Всі ці результати прямо свідчать про те, що якщо на перше місце виносяться інтереси людей, то точки перетину інтересів стає знайті набагато простіше. Тім паче, що будь-які органи влади повинні бути з народом і працювати для народу не на словах, а на ділі.

comments powered by HyperComments