Осінь. Пора збирання врожаю і депутатських звітів

Неділя, 13 листопада 2011, 17:22
Депутат – це не просто «взула і забула», тобто проголосував-обрав-гуляй-вільний.
Осінь. Пора збирання врожаю і депутатських звітів

Згідно Закону «Про статус депутатів місцевих рад» обранці мають звітувати про проведену роботу щорічно. Добра традиція звітування перед громадою була  призабута за п’ятирічку пропорційної системи, але з поверненням мажоритарних округів повернувся і обов’язок звітувати. Нарешті є з кого спитати за дірявий дах, розбитий ганок, аварійні фасади. Але є невеличка проблема – більшість обранців або незнайомі з законом, або страждають на вибіркову амнезію. Тож звітувати не поспішають. Так, на спеціалізованому сайті «Твій місцевий депутат» поки що розмістили свої звіти лише два депутати харківської міської ради.  Це погана новина. Але є і добра – один з тих, хто відзвітував, депутат по округу № 13. Так, відзначився наш старий знайомий – Костянтин Кеворкян. Досвідчений депутат, вже понад 17 років у міськраді. Нарешті я дізнаюся про виконання плану ремонту покрівель, про те у скількох будинках під’їзди радують мешканців свіжою фарбою, про відновлені фасади старовинних пам'яток архітектури. Назва звіту обнадійлива: «Работа с избирателями. Новые формы взаемодействия».

Нарешті. Та не так сталося, як гадалося.  «Звіт» депутата Кеворкяна вартий того, щоб навести цей унікальний документ повністю:

Работа с избирателями. Новые формы взаемодействия

Учителя Киевского района в этом году празднуют два Дня учителя. Первый вместе со всеми учителями страны и персональный День учителя Киевского района при депутатской поддержке в лице Константина Кеворкяна  совместно с управлением по вопросам семьи, молодежи и спорта Киевского района.

2 октября на площади Архитекторов громко отшумел праздник для учителей. Здесь была организована выставка творческих детских работ. В клубах по месту жительства дети занимаются абсолютно бесплатно рисованием, танцами, обучаются керамике, пошиву мягкой игрушки и многим другим. Концерт учителям включал в себя и танцы, и песни, и частушки, и даже художественное чтение. В организации концерта принимал участие клуб «Поиск». Дети и лучшая учительница года Киевского района Светлана Кузьмина получили ценные подарки от партнера праздника – автоцентра «Артсити» на Кацарской, официального дилера «Toyota» в Харькове.

Организационную поддержку в проведении праздника оказал городской комитет Партии Регионов. Вот такая своеобразная форма отчета перед избирателями получилась у тринадцатого избирательного округа.

Форма «звіту» насправді своєрідна. Нема чого заперечити. Не зрозуміло тільки, яким боком тут Кеворкян? Він причетний до народження талановитих дітей, які співали-танцювали? Можливо він є автором текстів пісень? Чи депутат взяв участь у конкурсі художнього читання? Мабуть він виразно зачитав все те, про що мав повідомити виборців на кінець року? Звичайно ж, ні.

Не цікавлять народного обранця виборці, коли омріяний мандат звично відпочиває 18-тий рік поспіль у депутатський кишені. Плювати він хотів на те, що з фасадів на голови перехожих падає цегла. Як, власне, і на те, як у майбутньому проголосують недобиті цеглою виборці. Костянтин Ервантович, мабуть, щирий прихильник тоталітарних ідеологій. Він добре пам’ятає слова товариша Сталіна про неважливість того, як голосують виборці за умови правильного підрахунку. А хто в Україні є кістяком виборчих комісій? Хто завжди готовий забезпечити результат, потрібний чинній владі? Правильно, вчителі. Неважливо, що вчителі, які отримали цінні подарунки від Партії регіонів, живуть у різних кінцях міста. Важливо, що працювати у виборчих комісіях педагоги будуть за місцем роботи, тобто у 13 окрузі. От і пригадають вони, від кого отримали «цінні подарунки». Досвід вже є: 500 бюлетнів туди-сюди і Кеворкян знову «в дамках». Пардон, в депутатах. І наступні 5 років можно не напружуватись, пописуючи книжонки про тоталітарну пропаганду. Часу на прийом виборців просто не залишається, бо депутат Кеворкян всього себе присвятив вивченню «феномена нацистської  пропаганди». Бестселер із такою назвою, авторства нашого депутата, цього року перевиданий вдруге.  А нас, виборців, знов пошили в дурні. Або, мовою регіоналів, «развели лохов».

Вихід є. Ми, мешканці району, маємо змусити депутата працювати. Працювати щодня. Звітувати і відповідати за зроблене і не зроблене. Домагатися того, щоб не було у Кеворкяна часу для насолодження творчістю Геббельса. Щоб свій сонячний Партеніт бачив він лише у снах. Після того, як відпрацює з ранку до вечора на благо своїх виборців.

Я починаю. З запиту у депутата справжнього звіту замість оприлюдненої ним пародії. Сусіди, долучайтеся!

comments powered by HyperComments