На вулиці нашій свято! Раз на рік виборці бачать свого депутата

Неділя, 18 грудня 2011, 21:48
На нашій вулиці свято. Точніше, у нашому виборчому окрузі № 13. Виборці мали щасливу нагоду побачити свого мажоритарного обранця. Невловимий Костянтин Кеворкян вирішив таки ознайомити нас, виборців, із результатами своєї річної депутатської роботи, відзвітувався тобто.
На  вулиці нашій свято! Раз на рік виборці бачать свого депутата

Визначна подія відбулася у приміщенні дитячого клубу «Пошук». Я прийшла хвилин за 10 до початку, були побоювання, що може «не вистачити місця». Завдяки цьому мала нагоду поспілкуватися з обранцем, який прийшов одночасно зі мною, практично наодинці.

Привітались, як і належить людям вихованим. Подивився на мене обранець сумно так, втомлено і питає: «и кто же это, Ирина Евгеньевна, надоумил Вас написать, что я живу в таун-хаусе? Недостоверную информацию распространяете». Я, чесно відповіла що інформація від моїх друзів, які  живуть напроти таун-хауса на вулиці Демченка, і постійно бачать біля нього депутата і його автівку. Якщо інформація недостовірна, кажу, подайте на мене до суду. Пропозиція моя Кеворкяну явно не сподобалася і він «томно» заявив: «не интересуют меня судебные штучки, вы меня больше как женщина интересуете. У меня есть шансы?».  Довелося засмутити його ще більше, шансів мало, кажу, у суді більше. Нє, ну приємно, звичайно, що я викликала якісь сексуальні фантазії у відомого серцеїда Кеворкяна. Але у цивілізованих державах подібні витівки носять назву «сексизм» і караються у судовому порядку. У керівництва ПР є привід занепокоїтись. Це ж який моральний рівень депутата-регіонала, якщо він готовий обійняти класового ворога? З такими «бійцями» рейтинг ПР не врятувати. Не встане рейтинг. Все інше викладене у моїх статтях про 13-й округ щодо відсутності депутатського прийому, неможливості знайти приймальню і неробство депутата заперечень не викликало. Ставлю  собі плюсик.

Довго нудьгувати у моєму товаристві мажоритарному Кеворкяну не довелося. Глядачі-слухачі потроху підтягувалися. Спочатку працівниця клубу запросила до зали батьків, які очікували дітей із занять у гуртках. Дещо пізніше підійшла керівник районної приймальні ПР, помічник депутата і кілька «регіональних» активістів. Прийшли і 5-6 звичайних мешканців округа.  І шоу почалося. На початку виступу ми дізналися, що проблеми в окрузі накопичилися з вини «оранжевої коаліції» - «проблем стало в 2 рази більше». Ну,  це відомий принцип  «трьох конвертів» - перший конверт «вали все на попередника». Але тут сумний наш Кеворкян пальцем у небо – це ж виходить проблеми у місті накопичилися за часи мерства Добкіна. Нарешті виборці знають з чиєї вини фасади падають і дахи течуть – попереднього мера. Про свої особисті депутатськи досягнення Кеворкян пробуркотив так швидко, що я майже нічого не встигла записати. Записала тільки про 27 знесених дерев. Про 21 відремонтований дах сказано справжньою скоромовкою, але слова «вулиця Демченко» там були. Може як раз моїм знайомим «відремонтували»?

 На своїх гуманітарно-мажорітарних досягненнях обранець зупинився докладніше. Розповів про співпрацю з бібліотеками  - «мы помогли библиотекам подписаться на периодику и передали в библиотеки 300 моих книг». Допомогу бібліотекам профінансував фонд Сапронова. Не зрозуміло, який у цю справу внесок Кеворкяна: він квитанції на газети заповнював? Чи продав фонду Сапронова свої псевдоісторичні книжки і зиск з «допомоги бібліотекам» отримав? Нє, ну з ним все ясно…  Но пан Сапронов?

Сапронов чи не єдиний більш-менш освічений персонаж серед харківських регіоналів, писати-читати вміє. Як він примудрився профінансувати псевдоісторичні фантазії Кеворкяна, та ще і втюхівать подібну маячню дітям у бібліотеках? Завдяки співпраці тандема Кеворкян+Сапронов харківські діти дізнаються про «педофільські збочення» Каразіна і «Харьков - город русской славы». Скептиків відсилаю до першоджерела – кеворкянівських книжок. Читайте, поки не знудить прямо на сторінки. А може це цілеспрямована політика регіоналів? «Нам не надобны умные, надобны верные»?  Краще б пан Сапронов закупив для бібліотек видання української та світової класики.

Найдокладніше Кеворкян зупинився на ду-у-же важливому заході: зустрічі з ветеранами у ресторані «Авлабар». На його думку акція має велике пропагандистське значення. Її показали по телебаченню. Повіримо на слово фахівцю з питань пропаганди. Нацистської. Але ж «Авлабар» - заклад громадського харчування не з дешевих. За чиї кошти обід з пропагандою? Бюджетні чи позабюджетні? Про питання фінансові мажоритарний пропагандист промовчав.

Після виступу депутата присутнім запропонували ставити питання. З питаннями проблем не було. А от  з відповідями були. Нічого конкретного не сказав депутат мешканцю з вул. Донець-Захаржевського, який скаржився, до речі, письмово, депутату на захоплення підвалів у будинку і незаконне будівництво кафе майже впритул до будинку. Відповідь неконкретна, «кафе арендует этот участок с 2001 года, обменяйтесь телефонами с моим помощником, будем заниматься». При тому, що до закінчення місячного терміна відповіді на скаргу лишилося два дні. Депутат не знає, чим відрізняється літній майданчик кафе від капітальної споруди? Дивно. І тут у бій вступили мешканці вулиці Революції. Депутату стало непереливки. Виборці скаржились на підприємство «Здоров’я народу», яке захопило прибудинкову територію житлових будинків № 13 і 15 по вулиці Революції, вирубує сад, який десятиліттями плекали мешканці, встановило будівельний паркан і намагається розпочати будівництво. Звичайно, за відсутності необхідних дозволів на будівництво. Обранець почав мляво відбиватися від обурених виборців: «нет полномочий, мы депутаты только кнопкодавы, вы сдали жалобу в приемную партии, а они вместо того чтобы пустить ее по партийной линии, передали жалобу мне, подавайте в суд, вам нужно только в суд, и мне пора, я болею, пора в больницу…».

Оце послав, так послав, прямо на три літери: С-У-Д.  А революційні мешканці не відступають. Виборці вимагають прямої відповіді від депутата. Від народу так просто не втечеш, навіть до лікарні. Раптом  Кеворкяна осяяло, його погляд зупинився на моїй персоні. «Вот сидит Ирина Евгеньевна, пусть она этим займется, пусть оппозиция этим займется, будем сотрудничать» - заволав депутат. Від такої честі як співпраця з ПР  я, звичайно, відмовилася. Під приводом того, що не маю на це повноважень від своєї організації. Але ж яке нахабство? Кеворкян прямо, відверто, на очах своїх виборців відмовляється виконувати свої депутатські обов’язки і пропонує опозиції працювати замість нього. І після таких публічних висловлювань у присутності своїх однопартійців і простих виборців цей персонаж збирається депутатствувати ще 4 роки? Схоже на це. Партія регіонів навіть догану йому не винесла, у статті на партійному сайті написано про зустріч  так, наче не було на ній жодних гострих моментів.

Партії регіонів напередодні парламентських виборів треба гнати таких депутатів поганою мітлою. Бо інший варіант – на вила. І не тільки Кеворкяна, а всіх, хто уособлює ПР. У 13-му окрузі народ вже готовий.

За результатами зустрічи-звіту я можу зробити два висновки. Перший, мешканцям не варто сподіватися на свого мажоритарного депутата.  Другий, Кеворкян вправно нищить залишки рейтингу ПР і поховає рейтинг будь-якого кандидата до ВР, з яким буде співпрацювати. І це добре. Залишилося знайти нормального кандидата до Верховної Ради від опозиції і перемога буде наша.

P.S. А з революційними мешканцями я, звичайно, зв’язалася. Ми ж сусіди, маємо допомагати одне одному. Сподіватися можна тільки на себе.

comments powered by HyperComments