Частина українських вузів позбавлена ліцензії (СПИСОК)

Ганна Глебова  |  Вівторок, 7 липня 2009, 12:55
Державна акредитаційна комісія під головуванням міністра освіти Івана Вакарчука анулювала ліцензії вищим учбовим закладам, які набирали студентів без сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.
Вступна кампанія цього року почалася 29 червня.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки України. Так, за порушення умов прийому, а саме: зарахування на навчання без сертифікатів УЦОКО, або з сертифікатом з балом, менше 124, ліцензії анулювані 4 вузам.

Зокрема, Нікопольська філія Європейського університету за грубе порушення умов вступу позбавлена права навчати студентів за фахом «Облік і аудит». Перевірка департаменту вищої освіти МОН встановила, що минулого року сюди можна було поступити без сертифікатів незалежного оцінювання.

Не дотримувалися умови вступу і в Криворізькій філії Європейського університету. Сюди минулого року на заочну форму за фахом «Економіка підприємства» зарахований один студент, в сертифікаті УЦОКО якого не було потрібних 124 балів. Рішенням ГАК анулювана ліцензія на підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за напрямом «Економіка підприємства».

Схоже порушення зафіксоване в ще одному криворізькому вузі. До Інституту ділового адміністрування зараховано 4 людини з сертифікатом УЦОКО нижче за 124 бали. Тепер перевіркою діяльності інституту займаються МВС і прокуратура. До учбового закладу направлена комісія для проведення комплексної перевірки.

Таке ж покарання чекає Кримський технікум гідромеліорації і механізації сільського господарства. Студентами цього вузу стали 11 чоловік, які мали сертифікати з української мови і літератури менше 124 балів. Прийом був здійснений на підставі медичних довідок про перебування на стаціонарному лікуванні під час проведення ВНО з української мови і літератури. Сертифікати абітурієнти не подавали, тому приймальною комісією вищих учбових закладів було ухвалено рішення про проведення вступного екзамена з української мови і літератури. Всі студенти вузів, ліцензії яких анулювані, будуть переведені в інші вищі учбові заклади, підкреслили в Міносвіти.

В той же час, Державна акредитаційна комісія вирішила акредитувати без права набору на деякі спеціальності чотири харківські вузи, повідомляє ІА «МОСТ-Харьков» з посиланням на співробітника комісії Ольгу Кузнецову.

За даними информагенства, Харківський національний університет внутрішніх справ позбавили права набирати цього року першокурсників за фахом «Облік і аудит» за напрямом «Економіка і підприємництво». Причина – відсутність заявок від абітурієнтів минулого року.

Міжнародний Слов'янський університет позбавили права набирати цього року студентів на факультет хореографії (який знаходиться в Києві), але проте вуз продовжує набирати студентів. Кореспондента «Міської Варти» в приймальній комісії повідомили, що про таке рішення ГАК їм невідомо. Їх слова підтвердили і у відділі освіти ХОДА.

Харківський кооперативний торгівельно-економічний коледж позбавили права набирати цього року заочників за фахом «Бухгалтерський облік» через відсутність попиту.

Харківський національний сільськогосподарський інститут імені Василенка позбавили права набирати студентів-заочників. У інституті стверджують – ліцензію ніхто не відміняв. Продовжувати навчання студентів ці вузи мають право, а от набирати нових студентів – ні.
 

comments powered by HyperComments