Шкільне тестування відмінять після виборів

Понеділок, 19 жовтня 2009, 16:14
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що не підтримує систему зовнішнього незалежного тестування в школах, і пообіцяв відмінити тести.
шкільне тестування

Як заявив лідер ПР Віктор Янукович, систему обов'язкового шкільного тестування потрібно відмінити. За його словами, таке рішення він ухвалив після підбиття підсумків акції «Віктор Янукович почує кожного», в рамках якої багато людей скаржилися політикові на систему шкільного тестування.

«Дуже багато скарг прийшло в адресу тестування», – повідомив Віктор Янукович.

У зв'язку з цим відміна ненависних для багатьох тестів стала одним з найважливіших пунктів в списку справ, якими він планує зайнятися після виборів.

«Ми пропонуємо відмінити систему обов'язкового загального тестування», – завив лідер ПР.

За його словами, проблема освіти, а також працевлаштування молодих фахівців зараз стоїть як ніколи гостро.

«Жоден вуз України не увійшов до списку 500 кращих вузів миру. Чому? Відповідь проста. Це не тому, що нація стала гірша або інтелект нижчий. Україна і сьогодні імпортує розвинених, освічених людей в різні країни світу. Але нам потрібно добиватися, щоб вузи теж були кращі», – сказав Віктор Янукович.

За його словами, в першу чергу необхідно зробити престижною професію вчителя. Крім того, потрібно перейти на цільове фінансування освіти і науки, а не виділяти на ці сфери гроші за залишковим принципом, як це робиться зараз.

Нагадаємо, Партія регіонів добиватиметься підвищення соціальних стандартів вже цього тижня.

Нагадаємо також, як заявив 15 жовтня на брифінгу в Києві лідер ПР Віктор Янукович, його передвиборча кампанія називатиметься «Україна для людей». Кандидат в президенти пообіцяв презентувати її 23 жовтня на з'їзді Партії регіонів.

До речі, екс-президент України Леонід Кучма заявив в кінці минулого тижня, що збирається голосувати на виборах за Віктора Януковича, «тому, що за ним стоїть професійна команда».

comments powered by HyperComments