П'яних водіїв штрафуватимуть на 10 тисяч. ДАІ вводить нові правила

Четвер, 22 жовтня 2009, 16:42
Державна автомобільна інспекція ініціює посилювання відповідальності для водіїв за водіння в нетверезому стані, який привів до ДТП.
даі на дорозі

Про це повідомив начальник департаменту ДАІ Сергій Коломієць.

«Ми розробили законопроект про посилення відповідальності у розмірі 500-600 мінімумів доходів громадян за водіння в нетверезому стані, яке спричинило ДТП без тяжких наслідків», – сказав Коломієць.

За його словами, пропонується штрафувати таких водіїв на 8.5-10.2 тисячі гривень.
 

Також пропонується за такі дії водіїв встановити виправні роботи з позбавленням права водити автомобіль строком до трьох років.

Нагадаємо, що в серпні Міністерство внутрішніх справ ініціювало посилювання відповідальності для водіїв за водіння в нетверезому стані.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко тоді висловив думку, що за водіння в нетверезому стані повинні бути передбачені відповідальність у вигляді штрафу в 15 тисяч гривень або ж позбавлення прав водія; за водіння в нетверезому стані, що призвело смерть, – позбавлення волі на 12-15 років.

Чинне законодавство передбачає за водіння в нетверезому стані штраф від 2550 до 3400 гривень, або позбавлення права управляти транспортним засобом на термін від 1 до 2 років, або суспільні роботи на термін від 40 до 50 годин, або адміністративний арешт на термін від 7 до 10 діб.

Нагадаємо, 2 липня в Києві відбулося ДТП – на перехресті Харківського шосе і Привокзальної вулиці. БМВ врізався у «Таврію», в якій в результаті живцем згоріла людина. Іномаркою управляв прокурор, який, за словами родичів загиблого, був п'яний.

Нагадаємо також, що на Полтавському шляхі, одній з найнебезпечніших вулиць в місті з погляду ДТП, в травні минулого року трапилася страшна подія, в результаті якої загинули 6 чоловік, зокрема двоє дітей. Рішенням Ленінського районного суду від 27 серпня 2008 року винуватець цього ДТП Андрій Полтавець був засуджений до 10 років позбавлення волі з позбавленням права управляти транспортним засобом строком на три роки. У момент ДТП він був п'яний. У визначенні суд просив посилити покарання за управління автотранспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння. Крім того, на думку суду, довічне позбавлення прав було б адекватною санкцією.
 

comments powered by HyperComments