Кабмін влаштував аврал: техогляд встигнуть пройти не всі

Четвер, 29 жовтня 2009, 17:50
Кабмін знайшов спосіб заробити на автомобілістах: то збільшив терміни проходження ТО, а потім різко зменшив. Хто не встигне – той платить штраф!
розмальована тачка

29 жовтня 2009 р. відбулася прес-конференція із заступником начальника УДАІ ГУУВС Олександром Азацьким, який повідомив про загрозу, навислу над всіма власниками колісного транспорту, чия черга техогляду наступає в 2009 році.

Зараз в Харкові працює 18 комерційних лабораторій, які проводять техогляд автомобілів населення. Згідно указу № 606 від 9 липня 2008 року термін перевірки Державтоінспекцією транспортних засобів був встановлений з 15 січня по 15 грудня. Минулого року до сьогоднішнього дня вже було перевірено 92,8% транспортних засобів Харківської області.

Проте навесні Кабмін видав указ про те, що термін перевірки буде продовжений до 1 липня 2010 року. А в серпні – знову відмінив і повернув колишні терміни: всі автомобілі повинні бути перевірені до 15 грудня.

І сьогодні маємо загрозливу ситуацію: сьогодні 43,3% (124 638 автомобілів) не пройшли перевірку. І якщо вони зараз всі відправляться на перевірку – це буде дуже велике навантаження на лабораторії техогляду. А тим водіям, хто не встигне пройти перевірку, вже 16 грудня доведеться транспортувати своє авто в лабораторію на евакуаторові.
 
Нагадаємо, раніше Кабмін дозволив українським водіям проходити техогляд в ДАІ, якщо в їх районі немає спеціальних крапок для проходження техогляду.

comments powered by HyperComments