Терміново! По всій Україні оголошений карантин у зв’язку з епідемією свинячого грипу

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 12:35
На екстреному засіданні Кабінету міністрів було ухвалено рішення про введення карантину у всіх учбових закладах на всій території України.
карантин

У зв'язку з епідемією свинячого грипу в Україні по всіх учбових закладах - від садка до вузу - оголошений карантин. Всі вони закриваються на тритижневі канікули. Крім того, в 9 областях України також оголошений карантин – пересування через ці регіони обмежується, а масові заходи відміняються. Про це заявила на екстреному засіданні Кабінету міністрів прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Зараз ситуація з цим захворюванням досягла масштабів епідемії в трьох областях – Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській. Також велику кількість хворих свинячим грипом зареєстровано в Закарпатській, Рівненській, Черновицькій, Волинській, Хмельницькій та Вінницькій областях.

Прем'єр-міністр заявила, що з сьогоднішнього дня всі аптеки беруться під державний контроль. Там обов'язково повинні бути респіраторні маски і набір препаратів першої допомоги при захворюванні. Симтоми свинячого грипу і способи надання першої допомоги хворому транслюватимуться українськими ЗМІ.

Нагадаємо, у зв'язку з початком епідемії грипу А/H1N1 в Україні в Харкові підсилюють роботу установи охорони здоров'я. Так, створений обласний штаб.

За інформацією головного державного санітарного лікаря м. Харкова, у разі підозри на захворювання грипом А/H1N1 громадяни можуть звертатися в епідемстанції м. Харкова (телефони).
 

comments powered by HyperComments