Ліки від грипу продаватимуться тільки за рецептами

Маріанна Парфенова  |  Понеділок, 2 листопада 2009, 11:14
Для подолання ажіотажного попиту ліки від грипу продаватимуться виключно за рецептами.
доктор виписує рецепт

Як повідомили УНІАН у прес-службі першого віце-прем‘єр-міністра України Олександра Турчинова, про це йшлося на нараді з керівниками аптечних мереж України з питань забезпечення населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення під час епідемії грипу.

Перший віце-прем‘єр-міністр доручив аптекам будь-якої форми власності працювати без вихідних.

Крім того, затверджено перелік препаратів та засобів попередження захворювання (марлеві пов‘язки, рукавички тощо), які повинні бути в продажу в кожній аптеці України.

Рівень цін на профілактичні ліки та препарати, необхідні для лікування захворювання не перевищуватиме вартості, яка була встановлена в роздрібних аптечних мережах станом на 20 жовтня 2009 року.

З метою виключення ажіотажного попиту, ліки, які необхідні для подолання хвороби, продаватимуться виключно за рецептами.

Окремим розпорядженням Державній митній службі доручено без зволікань розмитнювати ліки, які надходять з-за кордону.

Нагадаємо, 30 жовтня пройшла нарада керівництва міста, санепідеміологов, головлікарів Харкова. На нім був прийнятий наказ, по якому всі поліклінічні установи міста переходять на режим роботи з 8:00 до 20:00. Вони прийматимуть всіх без виключення, незалежно від району реєстрації, а також іногородніх з інших районів і областей.

Якщо у дитини підозра на грип, звертайтеся в центри інформаційно-консультативної допомоги населенню при дитячих амбулаторно-поліклінічних установах (ТЕЛЕФОНИ).

Якщо у дорослого підозра на грип, звертайтеся в інформаційно-консультаційні пункті установ охорони здоров'я міста Харкова (ТЕЛЕФОНИ).

Також за інформацією головного державного санітарного лікаря м. Харкова, у разі підозри на захворювання грипом А/H1N1 громадяни можуть звертатися в епідемстанциі м. Харкова. ТЕЛЕФОНИ, по яких потрібно звертатися, виявивши симптоми свинячого грипу, можна подивитися ТУТ.
 

comments powered by HyperComments