Після вбивства Олійника народ жадає доторкнутися до народних депутатів

Ганна Глебова  |  Понеділок, 6 липня 2009, 10:33
Вбивство безробітного мешканця Кіровоградщини народним депутатом Віктором Лозінським послужило поштовхом до чергової ініціації відміни депутатської недоторканності.
Народ висловився за відміну недоторканності народних обранців.

Більше 90% українців виступають за відміну депутатської недоторканності. Про це свідчать результати всеукраїнського телефонного опиту «Відношення українців до відміни депутатської недоторканності», проведеного Інститутом Горшеніна.

Так, 90.2% опитаних висловилися за повну відміну депутатської недоторканності. При цьому 71.8% респондентів абсолютно впевнені в необхідності такого кроку, а 18.4% «скоріше, впевнені». Проти повної відміни депутатської недоторканності виступають лише 4.5% громадян. З них 2.7% вважають, що відміняти депутатську недоторканність «скоріше, не потрібно», а 1.8% – що точно не потрібне.

Як показують результати дослідження, більшість громадян України (65.3%) вважають, що відміна депутатської недоторканності сприятиме посиленню законності в державі.

Третина громадян (33.8%) повністю впевнена в цьому, і майже така ж кількість респондентів (31.5%) схиляється до такої думки, відповідаючи на питання «швидше, так». Протилежну точку зору має чверть громадян України – 25.8%. З них 7.1% вважають, що відміна депутатської недоторканності точно не сприятиме посиленню законності, а 18.7% – швидше, не сприятиме.

Нагадаємо, що досудове слідство Генпрокуратури встановило, що нардеп БЮТ Віктор Лозінський, прокурор Голованівського району Євген Горбенко і начальник Голованівського РВ УМВС Михайло Ковальський навмисно нанесли важкі тілесні пошкодження Валерію Олійнику, від яких він помер.
 

comments powered by HyperComments