ШОК! Стареньку ледь не вбив рідний будинок. А в ЖЕКу кажуть – сама винна

Ніна Новікова  |  Понеділок, 5 жовтня 2009, 15:15
2 жовтня в Дніпропетровську на Комунарі по вулиці Братів Трофімових, 36, відбулася дивна надзвичайна подія. На 80-річну пенсіонерку обрушилася частина стіни.
Постраждала. Пенсіонерку з-під завалів врятували сусіди.

Жінка з завантаженим доверху візком підійшла до крильця свого під'їзду, сперлася об поручень, і в цей момент її завалило купою цегли і кахляної плитки. На гуркіт вибігли жителі під'їзду, у прямому розумінні слова відкопали Тамару Боброву і викликали «швидку».

Медики доставили потерпілу до лікарні з переламом ноги, руки, струсом мозку і численними порізами і ушибами по всьому тілу, повідомляє Сегодня.

Лікарі говорять, що стан пацієнтки зараз стабілізувався. Рани у неї безпечні, проте медиків хвилює перенесений стрес і загроза інсульту. «На стаціонарі вона знаходитиметься не менше двох тижнів. Але пережитий жінкою стрес нас дуже хвилює, адже в такому віці він може бути небезпечніше за будь-які перелами», розповів завідувач відділенням травматології лікарні Микола Моргун.

Бабусі Тамарі зараз спілкуватися дуже важко. Крізь сльози вона згадує те, що з нею відбулося: «Йшла з ринку, у мене був візок з продуктами. На ганочку перед під'їздом я узялася за поручні, щоб втягнути на сходинки візок, і тут на мене посипалася цегла. Далі нічого не пам'ятаю. Прокинулася я в «швидкій», переді мною сусідка сидить. З'ясувалося, що вона мені життя врятувала. Я їй дуже вдячна за це».

Тим часом мешканціі будинку не здивовані подією. За їх словами, будинок вже більше п'яти років в аварійному стані – він весь в тріщинах, зі стін постійно відвалюється плитка. Але всі скарги до ЖЕКу і прохання зробити ремонт не викликали у комунальників ніякій реакції.

«Те, що відбулося, було лише питанням часу. Ганок і будинок можуть обвалитися в будь-яку секунду. Зараз постраждала моя мама, а завтра на її місці опиняться мої діти?» – говорить донька Тамари Іванівни Лариса.

Самі комунальники відмовляються повірити в те, що будинок аварійний. «Мешканці самі винні. Цей поручень вони встановили самостійно, він не був передбачений проектом. Будинок 1981 року споруди, вже двічі ремонтувався, назвати його аварійним у жодному випадку не можна», – розповів нам в.о. голови житлоуправління міськради Владислав Грицай.

Нагадаємо, в жовтні 2007 року в багатоповерховому будинку в Дніпропетровську стався вибух побутового газу, внаслідок чого загинули 4 людини, 18 травмовано.
 

comments powered by HyperComments