У суботу в Харкові розпочнуть знімати фільм про Ландау

Дмитро Стриженко  |  Четвер, 16 жовтня 2008, 11:58
У суботу в Харкові стартують зйомки фільму «Дау» про відомого фізика, Нобелівського лауреата Льва Ландау. Це будуть самі масштабні зйомки фільму, що коли-небудь відбувалися у Першій столиці.
У суботу в Харкові розпочнуть знімати фільм про Ландау

Правда, це доставить деякі незручності жителям міста: «Ми будемо перекривати деякі вулиці, закривати деякі зони», – сказав продюсер кінострічки Олександр Васильєв.

Усього ж у Харкові налічується близько 35 об'єктів, де будуть проводитися зйомки: Полтавський Шлях, Сумська, Червоножовтнева, площа Свободи, Дарвіна, Воробйова та ін.

Вартість проекту складе близько 10 млн дол., вартість харківської частини зйомок – близько 2.5–3 млн дол.

Також зйомки будуть проводиться у Санкт-Петербурзі (на даний момент їх вже закінчено), Копенгагені, Баку та Москві: всі ці міста пов'язані з біографією Льва Ландау. Закінчення роботи над фільмом заплановано на весну 2010 року.

Організатори відзначають, що у Харкові зіштовхнулися з дивним розумінням з боку влади: «Нам допомагають представники української влади на різних рівнях: Міністерство культури, місцева влада, мерія Харкова. Нас це приємно вразило, тому що ми, у принципі, доставляємо великі незручності...» – говорить О. Васильєв.

У рамках проекту в будинку колишнього басейну «Динамо» буде побудовано найбільшу знімальну площадку в СНД – близько 6 тисяч квадратних метрів.

«Той Харків, що ми зробимо у фільмі, – такого ще не бачив ніхто», – пообіцяв продюсер.


 

comments powered by HyperComments