Найточніший курс валют: горілка, віскі, пиво

Костянтин Колесник  |  Четвер, 15 січня 2009, 12:16
Під ударами кризи доходи від промислового самогоноваріння (віскі) в «старій добрій» знизилися на 11%, звільнивши тим самим ринок вітчизняним виробникам (як ви здогадалися – горілці).
Найточніший курс валют: горілка, віскі, пиво.

Згідно прогнозам компанії «Vinexpo» жителі Британії почали йти від національних традицій і частіше віддають перевагу дітищу Д. Менделєєва над «братсько-шотландсько-ірландським» віскі.

Компанія обгрунтовує такий інтерес екзотичністю і відносною дешевиною російського національного напою. Криза не тітка, і британці разом з горілкою перейняли від пострадянського ком’юнити ще одне, як у них говорять, ноу-хау – «йоршик». «Вірнопіддані», як виявилось, стали чемпіонами світу в споживанні не тільки «нашої», але і пива.

Статистика – річ сувора, і борцям за постноворічний дух раджу охолонути: на туманному Альбіоні за 2008 рік випито 96 мільйонів (тільки уявіть!) пляшок горілки і майже мільярд пінт пива.

Мабуть, випробувавши «дива», Англія і перевершила свого головного історичного конкурента – Францію. Як свідчить статистика, імперія стала найбільшим в світі експортером вин. У 2008 році британці випили 720 млн. пляшок червоного вина, і популярність цього напою виросте в двоє до 2012 року.

У Сполучних Штатах спостерігається аналогічна тенденція. Хоча віскі там коштує значно дешевше, ніж горілка, янкі вважають за краще піднімати саме «прозорі стакани» (так вони їх називають).

Горілка в Америці є символом успіху в бізнесі – індуси, араби, негри (я хотів сказати, звісно ж, афроамериканці), латиноси і всі, всі, всі п'ють саме її – цю кров російської людини – найсильнішої в світі.

А зараз, як і обіцялося, курси «валют»:

Віскі – вартість в американських люкер-сторах в середньому від 1 до 15 доларів.

Пиво – 4–15 доларів за упаковку (6 пляшок по 0.33 мл)

Вино – все залежить від «бочки», але якщо ви хочете щось пристойне, то можна укластися в двадцятку портретів Дж. Вашингтона.

А зараз спробуйте гордість – горілка стоїть від 25 доларів і вище, тоді як мексиксиканское сільське господарство пропонує марихуану всього лише за червонець, причому з гарантією якості.

І пам'ятаєте, Мінохоронздоров'я попереджає....
 

comments powered by HyperComments