На харківській метеостанції живуть садисти?

Микола Кузнецов  |  Понеділок, 2 лютого 2009, 12:12
У Харківському зоопарку бабаки живуть у таких же умовах, як і у дикій природі – у День бабака, 2 лютого, вони ще міцно сплять, повідомив «Міському Дозору» директор зоосаду Олексій Григор'єв.
На харківській метеостанції живуть садисти?

За його словами, в Америці та Канаді, де це свято є популярним, інший клімат, що дозволяє «термосити» кошлатого метеоролога.

«Є бабаки, але ми їх не торкаємо та не показуємо. На метеостанції бабак живе в клітці, що дозволяє його показувати, а в нас – у таких же норах, як і в дикій природі», – розповів керівник зоопарку.

На глибині 2 метрів у «бабаковому» вольєрі створено велике приміщення, у якому міцно сплять тварини.

О. Григор’єв розповів, що на метеостанції американської традиції підіграють – виходить свято, цікаве телеглядачам, і нічого поганого у цьому немає.

У природних умовах бабаки сплять, залежно від погоди, до квітня-травня.

День бабака – традиційне народне свято у США та Канаді. Уважається, що цього дня потрібно спостерігати за бабаком, що вилазить зі своєї нори, і по його поводженню можна судити про близькість настання весни. Якщо день похмурий, бабак не бачить своєї тіні й спокійно залишає нору – зима незабаром закінчиться, і весна в цей рік очікується рання. Якщо ж день сонячний, бабак бачить свою тінь і ховається назад у нору – буде ще шість тижнів зими.
 

comments powered by HyperComments