Автомобілісти в очікуванні: техогляди можуть скасувати

Галина Гришина  |  Четвер, 5 лютого 2009, 14:29
У Верховній Раді зареєстровано законопроект про скасування державного техогляду транспортних засобів.
Автомобілісти в очікуванні: техогляди можуть скасувати

Якщо депутати проголосують за його прийняття, власники транспортних засобів не будуть проходити обов'язковий техогляд у ДАІ.

Нагадаємо, що з введенням 17 листопада 2008 року нових штрафів за порушення правил дорожнього руху, техогляд у ДАІ був зведений до контролюючої функції, не пов'язаної з перевіркою технічного стану автомобіля.

Якщо раніше введення в дію транспортних засобів перевіряли ДАІ МВС України й Уповноважений орган Міністерства аграрної політики України, то сьогодні техогляд роблять суб'єкти господарювання.

Функції ДАІ й Уповноваженого органа зведені лише до перевірки наявності страхових полісів, перевірці внесення власниками транспортні засоби податків, штрафів, своєчасність проходження медоглядів водіями.

Вартість техоглядів в ДАІ сьогодні становить 12 грн. для автомобіля й 8 грн. для мотоцикла, моторолера й причепа. Сам талончик техогляду як і раніше обійдеться в 2 грн.

У випадку скасування обов'язкового проходження держтехогляду в ДАІ залишиться лише перевірка теничного стану на СТО. Крім того, вартість проходження техоглядів на приватних СТО повинна буде встановлюватися Кабінетом Міністрів.

Зараз у Харківському регіоні працює п'ять центрів діагностики автомобілів, повідомили в ДАІ: два в Харкові (вул. Шевченко, 113 і вул. Шевченко, 30) і ще три — і Пісочині, Дергачах і Чугуєві. Пройти техогляд на приватних СТО коштує 75 грн.

Нагадаємо, що 5 лютого в центрі Харкова відбулася акція протесту автомобілістів проти підвищення транспортного збору.

comments powered by HyperComments