В США порахували, скільки «мозків» можна зманити з України

Анастасія Маніна  |  П'ятниця, 6 лютого 2009, 11:27
Посольство США видає громадянам України від 2 до 3 тисяч імміграційних віз у рік.
У США порахували, скільки «мозків» можна зманити з України

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Донецьку заступник генерального консула посольства США в Україні Джон Армстронг, передає УНІАН.

За його словами, «більшість імміграційних віз видається на підставі сімейних зв'язків, набагато менше по кількості – на підставі роботи».

Д. Армстронг пояснив: «Ті імміграційні візи, які видаються для роботи, тобто обіг за такою візою робиться на підставі так званої петиції, що дає американський роботодавець. І це тільки в тих випадках, якщо роботодавець не може знайти такого співробітника й працівника на території США».

Він назвав «гарним прикладом» у цьому випадку видачу імміграційних віз комп'ютерним програмістам, які дуже затребувані в США.

Д. Армстронг підкреслив, що пріоритети завжди віддаються сімейним зв'язкам при видачі імміграційної візи. «Найважливіші пріоритети – дружини й чоловіки американських громадян, далі – діти американських громадян і батьки американських громадян, для цих категорій людей немає лімітів в одержанні імміграційної візи», – повідомив застгенконсула.

Він розповів, що за американськими законами братам і сестрам американських громадян потрібно чекати іноді від 5 до 10 років, залежно від того, скільки даного типу віз уже було видано.
 

comments powered by HyperComments