Терміново! Викид хімічних речовин під Лозовою!

Костянтин Колесник  |  Понеділок, 9 лютого 2009, 13:13
Сьогодні, 9 лютого, на території Лозовського району Харківської області в селі Єкатеринівка стався викид хімічних речовин.
Терміново! Викид хімічних речовин під Лозовою!

Як повідомив «Міській Варті» помічник зі зв'язків з громадськістю голови ГУ МНС у Харківській області Ігор Лупандін, інцидент відбувся в результаті попадання дощової води в складські приміщення, де зберігалися хімічні речовини.

В результаті хімічної реакції з водою відбувся значний викид у повітря пароподібної речовини.

На даний момент рятувальники ГУ МНС здійснюють на місці події всі необхідні експертизи повітря й проводять комплекс необхідних заходів щодо боротьби з надзвичайною ситуацією.

За деяким даними, на складах у селі Єкатиринівка зберігаються 15 тон невідомих кислотних хімікатів.

Керівництвом Лозовського району ухвалено рішення про евакуації 30 дітей з єкатеринівського дитячого садочку та близько 400 дітей з єкатеринівської школи.

В той же час Олександр Сузимов, директор фірми, на балансі якої значаться склади з отрутохімікатами, розповів, що, за попередніми даними, причина викиду – самозаймання. За його словами, пожежа почалася близько половини десятої ранку. Вогонь охопив близько 120 квадратних метрів. Як затверджує О. Сузимов, хімічна реакція могла відбутися через підвищену вологість повітря.

Ще влітку місцевою владою піднімалося питання про виділення грошей з держбюджету на утилізацію цих отрутохімікатів. Але гроші так і не були виділені.

Нагадаємо, що 27 серпня 2008 року на складі боєприпасів у Лозовій відбулася пожежа, в результаті якого більше 14 тис. осіб було евакуйовано.
 

comments powered by HyperComments