70% українців готові «давати на лапу» посадовцям

Дмитро Стриженко  |  Четвер, 12 лютого 2009, 11:22
70% громадян України знають про існування корупції в державі і ставляться до цього явища лояльно.
Українці готові задовольняти нечистих на руку чиновників.

Про це сьогодні в ефірі 5 каналу заявив заступник міністра юстиції України Андрій Богдан.

Коментуючи інформацію про те, що СБУ склала адміністративний протокол про корупцію (тиск на суд) відносно міністра промислової політики Володимира Новицького, А. Богдан відзначив, що навряд чи ця справа буде мати якісь перспективи.

За його словами, чиновники можуть звертатися до суду з викладом власної точки зору з тієї або іншої справі, що перебуває на розгляді суду. «Але якщо буде доведено, що в листі Новицького були якісь погрози, суд може визнати факт корупційних дій», – заявив заступник міністра юстиції.

«Дані соціологічних досліджень свідчать, що про наявність корупції в Україні знають близько 70% громадян, і вони, в принципі, ставляться до цьому лояльно. І тільки 37% активно протестують проти цього явища», – сказав він.

Відзначимо, що за роки незалежності України жоден з чиновників вищого рангу не був притягнутий до відповідальності за обвинуваченням в корупції.

Як раніше повідомляла «Міська Варта», в жовтні 2008 року колишній віце-мер Пекіна Лю Чжихуа був визнаний винним у хабарництві й присуджений до страти.
 

comments powered by HyperComments