Папа Римський стане зіркою YouTube

Надія Анатольєва  |  Середа, 11 лютого 2009, 13:27
Католицька церква все активніше використовує сучасні технології для спілкування з паствою. Наприкінці минулого року Святий престол дав своє благословення на використання священиками нової технології, за допомогою якої до них на iPhone щодня будуть надходити відповідні даті молитви, а на цьому тижні Ватикан у співробітництві з Google відкриває свій канал на популярному відеосервісі YouTube.
Папа Римський стане зіркою YouTube

Наповнюватися інтернет-канал буде за рахунок матеріалів, що представляються Радіо Ватикану й телецентром Святого престолу, повідомляє Утро.ru. Це будуть як виступи Понтифіка, так і новини Ватикану. Докладніше про співробітництво інтернет-гіганту й Папського престолу буде розказано на завтрашній конференції в п'ятницю, у цей же день буде опубліковане послання Бенедикта XVI «Нові технології – нові контакти», присвячене Міжнародному дню ЗМІ.

Ватикан є присутнім у Всесвітній павутині ще з 1995 року. Тоді при Іоані Павлові II було запущено сайт www.vatican.va, що обслуговується трьома серверами, названими іменами архангелів: Михаїл, Гавриїл й Рафаїл. У Радіо Ватикану й друкованого органа Святого престолу – газети Osservatore Romano – також є власні інтернет-сайти.

Однак офіційна сторінка Ватикану й інші мережеві католицькі ресурси, пов'язані зі Святим престолом, дотепер викликали багато дорікань з боку журналістів і користувачів у зв'язку з важкою навігацією й запізнілим розміщенням інформації.

Зовсім недавно, у грудні 2008 р., Ватикан схвалив програму «iBreviary», що містить молитви, тлумачення й обряди, які необхідні священикові щодня. «iBreviary» стала першим додатком до iPhone, завіреним Святим престолом. Ватикан і раніше використав цифрові пристрої. Так, в 2006 р. Радіо Ватикану подарувало Папі Римському MP3-плеер з завантаженою на нього класичною музикою, що любить Понтифік.
 

comments powered by HyperComments