«Гайдамаки» підірвали «Берлінале» і зацікавили Еміра Кустуріцу

Надія Анатольєва  |  П'ятниця, 13 лютого 2009, 12:34
Український гурт «Гайдамаки» виступив на 59-му Міжнародному Берлінському кінофестивалі під час урочистого прийому на честь українського кіно.
«Гайдамаки» підірвали «Берлінале» і зацікавили Еміра Кустуріцу

Для «Гайдамаків» цей виступ став одним з концертів у рамках тура в Німеччині, Австрії, Голландії і другою кіноподією після фестивалю Еміра Кустуріци, що зацікавився групою.

Як відомо, у рамках Європейського кіноринку «Берлінале» проходять прем'єри нових українських фільмів, повідомляють «Подробиці». Гостями українського прийому цього року були українські й закордонні політики, зірки кінематографа, діячі культури.

Серед них – керівництво кінофестивалю, високопосадовці Берліна, посли НІмеччини в Україні й України в Німеччині, генеральний продюсер телеканала «1+1» і член журі «Берлінале» Олександр Роднянський, кінопродюсер Олег Кохан, відомі у світі письменники Андрій Курков і Юрій Андрухович.

На вечірці гості пригощалися традиційними українськими блюдами, коктейлями й канапками з салом.

У січні цього року Гайдамаки виступили на міжнародному кінофестивалі Kustendorf Film&Music Festival, засновником і організатором якого є сербський режисер Емір Кустуріца.

Нагадаємо, що з 5 по 15 лютого нинішнього року в рамках Європейського киноринку Берлінського міжнародного кінофестивалю буде показано 17 картин, у тому числі 14 світових прем'єр. Крім того, конкурс доповнять ще вісім стрічок спеціальної програми.
 

comments powered by HyperComments