Скасовано пільги для вступників до ВНЗ

Костянтин Колесник  |  П'ятниця, 13 лютого 2009, 14:25
Цього року скасовані деякі пільги для вступників у вузи Харкова.
Абітурієнтів-пільговиків цього року стане менше.

Про це розповіла заступник голови Харківської облдержадміністрації з питань утворення Людмила Бєлова на прес-конференції, що відбулася в четвер, 12 лютого.

«На відміну від минулого року, цього року немає пільгового вступу для випускників підготовчих курсів. Втратили пільгу при вступі й випускники наших вузівських ліцеїв. Якщо раніше вони мали квоту при надходженні у вуз, на базі якого працює ліцей, то цього року цього привілею вони не мають і поступають на загальних підставах», – сказала вона.

Так само Л. Бєлова заявила, що скасовується й додаткова прийомна сесія для абітурієнтів, у яких немає можливості бути присутнім у вузі в день тестування.

«Цього року також немає заздалегідь обговореної додаткової сесії. Пам’ятаєте, торік була основна сесія, протягом якої проходило основне тестування, і була обговорена, зі своїми строками, додаткова сесія. Тепер її немає. Для тих форс-мажорних випадків, які будуть підтверджені документально, буде організовано додаткове тестування. Але це вже не та система яка була торік. Тепер буде використатися індивідуальний підхід до тих абітурієнтів, які не можуть у день тестування відвідати вуз», – сказала вона.

Л. Белова відзначила, що цього року вузи, які здійснюють набір на творчі спеціальності, можуть на свій розсуд запровадити деякі іспити.

«Навчальні заклади своїх іспитів не проводять. Конкурсний відбір здійснюється тільки по сертифікатах незалежного тестування. Додаткові іспити можливі тільки у вузах, які проводять набір на, так би мовити, творчі спеціальності. Це, наприклад, архітектори, художники, дизайнери, журналісти. Але це все має бути обговорене в правилах прийому заздалегідь», – говорить Л. Бєлова.
 

comments powered by HyperComments