Релігія забороняє українцям робити Манту

Надія Анатольєва  |  Вівторок, 17 лютого 2009, 16:25
Щорічно 10–15 сімей відмовляються робити дітям протитуберкульозне щеплення по релігійних міркуваннях. Про це «Острів» повідомила провідний дитячий фтизіатр Луганського обласного протитуберкульозного диспансеру Тетяна Хижняк.
Релігія забороняє українцям робити Манту

«Минулого року 81% дітей, інфікованих туберкульозом, було виявлено з допомогою, і лише 19% самі звернулися до докторів. Але зараз почастішали випадки відмови батьків від щеплення по релігійних міркуваннях, і тільки 15% відмовилися нам вдається переконати в необхідності цього щеплення», – сказала Хижняк.

За словами Хижняк, в 2008 році захворюваність легеневими патологіями серед дітей знизилася в Луганській області на 6%.

«Серед інфікованих дітей Луганської області завдяки профілактичним заходам і виявленню інфекції на ранній стадії зафіксовані тільки випадки легких форм туберкульозу. Остання дитяча смерть від тотального туберкульозу була ще в 2006 році», – заявила Хижняк.

У Луганській області працюють 4 протитуберкульозних санаторію: 2 – в Алчевську, поодинці в Краснодоні і Северодонецьку. Є дві спеціалізовані школи-інтернати на 250 місць кожна, де діти можуть отримувати необхідне лікування, не відриваючись від учбового процесу.
Щорічно Луганський обласний протитуберкульозний диспансер надає 100–150 безкоштовних путівок в республіканські санаторії: до Ялти, Києва і Івано-Франківську.
 

comments powered by HyperComments