Випускники з прізвищами на «неправильну» літеру не зможуть пройти тестування

Ганна Глєбова  |  Середа, 18 лютого 2009, 11:35
В «інформаційно-реєстраційному бюлетені», який повинен заповнити школяр для проходження тестування, нема букви «Й». Учні з українськими прізвищами, наприклад, «Йосипенко» змушені були реєструватися під чужими прізвищами – Іосипенко.
Не всі учні змогли зареєструватися під справжніми прізвищами.

Як повідомляє офіційний сайт Українського центру оцінювання якості освіти, «враховуючи, що особливих відмінностей в написанні букв «І» і «Й» нема, отже, буква «Й» не була включена в перелік букв, приведених в бюлетені як зразок для заповнення.

Але, за словами директора регіонального Центру оцінювання якості освіти Володимира Сидоренко, в процесі реєстрації всі прізвища, імена і по-батькові учасників пробного тестування, які містять букву «Й», розпізнані і внесені до бази даних.

В цьому, за словами Володимира Сидоренко, кожен учасник зовнішнього оцінювання знань може переконатися, відвідавши свою персональну сторінки на сайті Українського центру оцінки якості знань.

Нагадаємо, до закінчення реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання залишилося 14 днів. Останній день реєстрації – 3 березня 2009 року. За станом на 18 лютого зареєструвалося близько трьохсот тисяч учнів.

Нагадаємо, попередні п'ять років тестування випускників шкіл проходило незаконно.
І лише в кінці січня цього року депутати внесли на розгляд Верховної Ради законопроект про введення в Україні системи зовнішнього незалежного оцінювання рівня знань. До цього незалежне зовнішнє тестування регулювалося нормативно-правовими актами, зареєстрованими в Мінюсті.
 

comments powered by HyperComments