Без паніки! Безробітних все більшає, але грошей вистачить всім

Ганна Глєбова  |  Середа, 18 лютого 2009, 14:24
В Україні на сьогоднішній день зафіксовано близько 1.5 мільйонів безробітних, проте Державна служба зайнятості закликає не панікувати, запевняючи, що гроші на допомогу безробітним будуть.
Все більше людей шукають нову роботу.

Рівень безробіття в Україні в 2009 році складе 9%, прогнозує директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький. Але, за словами чиновника, грошей на виплату компенсації по безробіттю вистачить всім. На ці цілі, як стверджує Володимир Галицький, в бюджеті передбачено близько 5 млрд. грн.., що вдвічі більше, ніж минулого року.

Крім того, як стверджує В. Галицький, звільнені з роботи в статусі безробітних залишаються недовго. «Вакансії є», – стверджують чиновники. На сьогоднішній день потрібними є професії лікарів, малярів, монтажників, продавців, охоронців і водіїв. Також, за його словами, спостерігається підвищений попит на менеджерів і програмістів. Найскладніше зараз людям робочих професій, яких звільняють або відправляють в неоплачувані відпустки через скорочення обсягів виробництва на заводах

«У нас є нововведення – допомога по частковому безробіттю. Це виплата компенсації працівникам, у яких зменшився дохід через перехід підприємства на скорочений робочий день. Механізм цієї виплати вже відпрацьований і почне діяти найближчим часом», – відзначив директор Державного центру зайнятості.

Нагадаємо, з 13 лютого в силу вступив новий закон «Про внесення змін до деяких законів України про зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення», який посилив вимоги до осіб, що залишилися без роботи вже в 2009 році.
 

comments powered by HyperComments