Кожен п'ятий українець ненавидить теперішню владу

Німецької Хвилі  |  Четвер, 5 березня 2009, 15:25
Як свідчать результати останніх соціологічних досліджень, українці жадають нової влади і повністю розчарувалися у владі нинішній.
Кожен п'ятий українець ненавидить теперішню владу

Рекордне розчарування у власті і масове зубожіння населення внаслідок кризи – такі дані соціологічних опитів, проведених серед українців.

Згідно з результатами дослідження Інституту Горшеніна «Пульс кризи», двох третин українців криза торкнулася в першу чергу зростанням цін, а кожен п'ятий скаржиться на низьку зарплату або її затримку.

Крім того, за даними соціологічного опиту, проведеного компанією Research&Branding Group, більш ніж сімдесят відсотків українців не довіряють діючій владі.

Згідно цьому дослідженню, кожен п'ятий опитаний відчуває до влади ненависть і жадає «сильної руки», кожен третій незадоволений своїм життям, і лише чверть респондентів задоволені.

«Існує тотальна розчарованість в інститутах влади, і люди не бачать шляхів, якими ця влада може вийти з кризи», – констатують соціологи.

За їх словами, навіть найпопулярнішим політикам – Януковичу, Тимошенко і частково Яценюку – вірить лише частина населення.

Останнє хоче появи нових лідерів і політичних сил. В той же час, більше половини опитаних налаштовані песимістично. Вони вважають, що влада ігнорує і далі ігноруватиме акції протесту громадян.

Нагадаємо, більше 44% жителів Харкова вважають за необхідне введення продуктових карток для допомоги малозабезпеченим громадянам в період світової фінансової кризи – такі результати опиту харків'ян були оприлюднені в середині лютого.

Також криза не обійшла стороною і індустрію високої моди. Як повідомлялося раніше, на Тижні високої моди в Мілані кількість показів значно скоротилася – схоже, через фінансову кризу кутюрье опинилися у кризі творчій.
 

comments powered by HyperComments