Суд заборонив проводити фінал відбору на «Євробачення»

Надія Анатольєва  |  П'ятниця, 6 березня 2009, 11:02
5 березня Шевченківський районний суд міста Києва виніс ухвалу, якою заборонив Національній телекомпанії України «здійснювати будь-які дії щодо проведення фіналу Національного відбору на участь в пісенному конкурсі «Євробачення-2009». Про це повідомила Ольга Стельмашевська, директор піар-компании «Дель Арте». Ця компанія займається піар-обслуговуванням співачки Анастасії Приходько, яка брала участь в Національному відборі і вибула після півфіналу.

Ухвала видана на забезпечення позову Анастасії Приходько до НТКУ. Як повідомила юрист Міжнародної правової компанії Юлія Ткаченко, в позові містяться вимоги визнати недійсним вирішення НТКУ про визначення фіналістів Національного відбору і зобов'язати НТКУ повторно провести цей етап.

Нагадаємо, раніше продюсери Анастасії Приходько Олена Мозгова і Ігор Гончаренко заявляли про численні порушення, допущені під час проведення півфіналу. Керівництво НТКУ всі звинувачення категорично спростовувало.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку, проте, відзначає Ольга Стельмашевська, апеляційна інстанція у будь-якому випадку не встигне винести ухвалу до 8 березня, мав би бути проведений фінал Національного відбору. У зв'язку з цим віце-президент НТКУ Роман Недзельський не виключає можливість послати учасника від України на «Євробачення» так, як у свій час були відправлені Руслана і Олександр Пономарьов – тобто без всеукраїнського голосування, лише шляхом одноосібного вирішення НТКУ (як єдиної організації, яка має повноваження делегувати кандидатів на конкурс). Такий варіант Недзельський озвучив на сьогоднішній прес-конференції.
 

comments powered by HyperComments