Їздити зі швидкістю нижче сорока тепер заборонено

Ганна Глебова  |  П'ятниця, 6 березня 2009, 15:20
Не пройшло і напівроку з моменту набуття чинності нових правил дорожнього руху, як їх знову поміняли. Тепер на швидкісних трасах приберуть знаки, що обмежують швидкість. Водії поки не знають, чи варто їм радіти.
Їздити зі швидкістю нижче сорока тепер заборонено

Вчора, 5 березня, на засіданні Кабміну було прийнято ухвалу, якою вносяться зміни щодо встановлення швидкісного обмеження на дорогах.

Так, змінами до ПДД передбачено, що тепер в населених пунктах дозволяється рух транспортних засобів з швидкістю на 10 км. більше –70 км/год.

У населених пунктах на дорогах, які мають шість і більше смуг в обох напрямах, – 80 км/год, в населених пунктах на дорогах, які мають шість і більше смуг в обох напрямах руху і встановлений бетонний або інший відбійник, – 90 км/год.

Крім того, транспортним засобам (окрім автобусів, мікроавтобусів, вантажних автомобілів і авто, яким керують водії із стажем до 2 років) на автомагістралях дозволяється рух з швидкістю 130 км/год, на інших дорогах поза межами населених пунктів – 110 км/год, на дорогах, які проходять через населені пункти, позначені знайомий 5.47 – 90 км/год.

При цьому обмеження швидкості до 40 км/год, за пропозицією Тимошенко, взагалі буде заборонене. Знак, що обмежує швидкість до 40 км, буде встановлений тільки як виняток на тих ділянках дороги, де ведуться ремонтні роботи.

Крім того, з набуттям чинності нової ухвали Кабміну автоінспекторам буде заборонено проведення контролю технічного стану транспортних засобів між періодичними технічними оглядами.

Як розповіли кореспондентові «Міської Варти» в прес-службі управління ДАІ в Харківській області, поки що відповідне розпорядження про перегляд швидкісного режиму на трасах області в управління не поступило. Тому найближчим часом міняти знаки ніхто не буде.

Як повідомляла раніше «Міська Варта», в березні на ремонт будуть перекриті основні магістралі країни.

Нагадаємо також, що незабаром водіїв чекає ще один новий штраф – за неправильно тоновані стекла. Як розповіли в прес-службі управління ДАІ в Харківській області, ця вимога не нова. Вона і раніше була обумовлена в правилах дорожнього руху у вимогах до технічного стану автомобіля. Але зараз автоінспектори з особливою строгістю стежитимуть за виконанням вимог ПДД. 

comments powered by HyperComments