Світлана Лобода представить Україну на «Євробаченні»

Надія Анатольєва  |  Понеділок, 9 березня 2009, 11:34
На пісенному конкурсі «Євробачення-2009» Україну представлятиме Світлана Лобода з піснею Be My Valentine.
Світлана Лобода представить Україну на «Євробаченні»

Вона отримала найбільшу кількість балів за наслідками національного відбору серед 14 учасників.

Напередодні увечері, 8 березня, і жюрі, і глядачі поставили Світлані Лободі максимум – по 14 балів, внаслідок чого її результат склав 28 балів. Слідом за нею в рейтингу йдуть Олександр Панайотов і Іра Пойзен (по 22 бали).

Нагадаємо, 50% оцінок конкретного виконавця залежало від жюрі, 50% – від глядачів. Всі результати були переведені в 15-бальну систему, і по ній був складений рейтинг учасників.

А переможцем фіналу російського відбіркового туру «Євробачення-2009» стала українка Анастасія Пріходько, яка і представить Росію на конкурсі. Конкурс естрадної пісні «Євробачення-2009» відбудеться в Москві з 1 по 16 травня 2009 року.

Урочиста церемонія відкриття конкурсу запланована на 9 травня на Університетській площі на Воробйових горах, церемонія закриття – 16 травня в Гостиному дворі. Півфінали «Євробачення» пройдуть 12 і 14 травня, а фінал – 16 травня в спортивному комплексі «Олімпійський». Представниця від України виступить на конкурсі в другому півфіналі, 14 травня.

Раніше повідомлялося, що в Україні суд заборонив проводити фінал відбіру до «Євробачення» через порушення у відбіркових турах.

Нагадаємо, з 60 конкурсантів, що подали заявки на участь, НТКУ вибрала 31 півфіналіста. Після півфіналу, що відбувся 8 лютого (ефір 22 лютого на Першому Національному), жюрі повинне вибрати 15 фіналістів Національного відбіркового конкурсу.

Але Олег Ськріпка, що вийшов в півфінал, відмовився від подальшої участі в конкурсі, мотивувавши свою відмову відсутністю грошей. Конкурс естрадної пісні «Євробачення-2009» пройде в Москві з 1 по 16 травня 2009 року.

Нагадаємо також, що в 2005 році співачка Ані Лорак, що лідирувала впродовж всього конкурсу, програла у фіналі групі «Гринджоли», що виконувала «помаранчову» пісню «Разом нас багато». Але на самому конкурсі група навіть не дійшла до півфіналу.
 

comments powered by HyperComments