Російську українку на «Євробаченні» просять співати, а не кричати

Надія Анатольєва  |  Середа, 11 березня 2009, 11:33
«Чорнява» випускниця Київського національного університету культури і мистецтв Настя Приходько перемогла у впертій боротьбі з 15 претендентами в російському відбірковому етапі! Вона представить Росію 16 травня на сцені «Олімпійського», яку всього близько року назад поливала сльозами щастя, перемігши в сьомій «Фабриці зірок».
Російську українку на «Євробаченні» просять співати, а не кричати

Тепер у підопічної Костянтина Меладзе з'явився новий привід заплакати: на Приходько озброївся в’їдливий російський шоу-бізнес. Настя затіяла гру в схованки – співачка відразу після перемоги в російському відбірковому замовкла...

Пісню «Мамо», яка захищатиме честь Росії на «Євробаченні-2009», вже називають «напівкровкою». Частина пісні – російською, частина – українською мовою: мовою тієї країни, з якою юна Настя вже втомилася судитися.

– Для мене це величезна радість. Я за дружбу росіян, українців, грузин і всіх інших. В принципі, це дуже інтернаціональна пісня, тому що музику написав грузин, співала українка, текст наполовину написала естонка, – прокоментував перемогу продюсер Насті, культовий композитор і продюсер Костянтин Мелдазе.

У Росії навколо імені Приходько вже закипають неабиякі пристрасті.

– Я нічого не маю проти співачки Насті Приходько, – поділився з LIFE.RU Йосиф Прігожін, продюсер Валерії, яка стала у фінальній сутичці другою. – І пісня ця має право ротируватися і стати хітом, але Приходько – сирий матеріал. Кричати на сцені – не означає співати.

– Ви спілкувалися з Настею за кулісами, поки йшов фінал?

– Так, трохи. Вона здалася мені не зовсім зрозумілою, а її поведінка – не цілком адекватнимю істеричною.

– Зараз тільки і обговорюють сміливий вибір Насті і її продюсера: пісня українською мовою...

– Можна співати хоч китайською, справа зараз не в цьому. Треба провести нове голосування. Від Росії повинна їхати російська співачка! Відправте Пелагею! Ось, будь ласка!

– Ви вважаєте, що жюрі було не об'єктивне?

– Жюрі не перевіряло результати народного голосування, в цьому і проблема.

Настя Приходько буквально «увірвалася» у відбірковий етап – її ім'я з'явилося в списку претендентів на перемогу всього за два дні до фіналу. Вже тоді в повітрі запахло інтригою. Першому каналу, який цього року транслює і організовує «Євробачення», вдалося вже за два місяці до історичної інтернаціональної сутички неподільно завоювати розуми росіян.

Жодну подробицю змагання не намагалися втаїти: представники каналу відкрито заявили, що з числа представників жюрі з появою Приходько пішов по етичним міркуванням Костянтин Меладзе, який є продюсером юної співачки. Сама ж Настя, яку друзі жартома називають «танком», раптово пропала. Ті, хто знайомий з кухнею «Євробачення», впевнені, що дівчина просто злякалася армії зірок, що на неї озброїлася. Пиіходько мовчить, як годиться по статусу.

Перший канал запевняє: все йде за планом. Глядач завмер в очікуванні нового скандального серіалу, який, звісно ж, спрацює, – як завжди, на рейтинг Першого каналу.

Урочиста церемонія відкриття конкурсу запланована на 9 травня на Університетській площі на Воробйових горах, церемонія закриття – 16 травня в Гостиному дворі. Півфінали «Євробачення» пройдуть 12 і 14 травня, а фінал – 16 травня в спортивному комплексі «Олімпійський». Представниця від України виступить на конкурсі в другому півфіналі, 14 травня.

Раніше повідомлялося, що суд заборонив проводити фінал відбору на «Євробаченні» через порушення у відбіркових турах.

Нагадаємо, з 60 конкурсантів, що подали заявки на участь, НТКУ вибрала 31 півфіналіста. Після півфіналу, що відбувся 8 лютого (ефір 22 лютого на Першому Національному), жюрі повинне вибрати 15 фіналістів Національного відбіркового конкурсу.

Але Олег Скрипка, що вийшов в півфінал, відмовився від подальшої участі в конкурсі, мотивувавши свою відмову відсутністю грошей. Ім'я переможця, який представлятиме Україну на конкурсі в Москві, стане відоме 1 березня. Конкурс естрадної пісні «Євробачення-2009» пройде в Москві з 1 по 16 травня 2009 року.

Нагадаємо також, що в 2005 році співачка Ані Лорак, що лідирувала впродовж всього конкурсу, програла у фіналі групі «Гринджоли», що виконувала «помаранчеву» пісню «Разом нас багато». Але на самому конкурсі група навіть не дійшла до півфіналу.
 

comments powered by HyperComments