Росію охопили заколоти! І почалися репресії

Анастасія Маніна  |  П'ятниця, 13 березня 2009, 11:40
Криза все сильніше кусає Росію. Опозиція, очолювана Каспаровим і Лимоновим, вийшла на вулиці, щоб сказати своє слово, проте була арештована владою Російської Федерації.
Росію охопили заколоти! І почалися репресії

До обрання Медведєва на пост президента багато хто думав, що він врятує демократичну Росію: молодий юрист міг зупинити скачування до авторитаризму Володимира Путіна, пише Фабріцио Драгосей в статті, надрукованій в газеті Corriere della Sera.

«Проте опозиція заявляє про своє розчарування і сприймає Медведєва як інструмент в руках колишнього президента, який тимчасово задовольняється менш престижним і важливим постом прем'єр-міністра. Нібито підтверджуючи правоту критиків, Медведєв вчора звернувся до козаків з проханням надати допомогу в протистоянні можливим періодам масової соціальної незадоволеності», – відмічається в статті.

Тим часом економічні труднощі вибили російських олігархів з перших місць в світових класифікаціях супербагатих людей. Ходять чутки, що деякі з них можуть почати закликати до політичного заколоту. Згідно неофіційним опитам, багато хто з російських олігархів незадоволений тим, як дует Путін-Медведєв веде боротьбу з кризою. Тільки страх розділити долю колишнього власника ЮКОСа Михайла Ходорковського утримує їх від відкритих дій.

Поки народні маніфестації не набули масового характеру. У Москві, готуючись до акції протесту, власті розмістили в центрі міста на Тверській площі до 4 тис. омонівців. Проте активісти груп, очолюваних екс-чемпіоном світу з шахів Каспаровим та писбмеником-нацболом Лимоновим, влаштували хід на проспекті Миру. Вони запалили факели, дістали портрет президента і спалили його.

20 учасників акції було заарештовано разом з журналістами, що йшли за колоною демонстрантів, передає «Inopressa».

Раніше інтернет-видання Каспаров.Ru з посиланням на колишнього харків'янина Едуарда Лимонова повідомляло, що 9 березня в Москві були арештовані нацболи Михайло Пулін і Павло Жеребін.

«Також видані санкції на арешт «лимоновцев» Олени Горячевої, Андрія Никітіна і Олексія Макарова. Їх підозрюють за статтею 213 частиною 2 КК РФ (Хуліганство, здійснене групою осіб за попередньою змовою)», – пише видання.

Прес-секретар Лимонова висловив впевненість, що дійсна причина нового витка репресій проти опозиції – підготовка до всеросійської акції протесту «Дню незгодних», наміченому на 12 березня.

За даними оргкомітету «Дня незгодних», протестні акції пройшли цього дня в декількох районах Москви під гаслами: «Путіна у відставку», «Право на протест», «Годі брехати».

Нагадаємо, 10 березня почався новий суд над Михайлом Ходорковським, якому загрожує покарання на строк до 22 років. На думку опозиції, мета процесу – залишити Ходорковського у в'язниці до 2012 року, щоб той не згуртував опозицію проти тандему Путін-Медведєв на президентських виборах.
 

comments powered by HyperComments