Українці, забудьте про іномарки

Костянтин Колесник  |  П'ятниця, 13 березня 2009, 18:39
З 6 березня, моменту вступу в дію закону про 13%-ву надбавку на імпорт, до України не було ввезено жодного автомобіля.
Українці, забудьте про іномарки

Як повідомляє «Вечірній Харків», за п'ять днів дії документа до України не був ввезений жоден автомобіль.

«З 6 березня жодна машина не була розмитнена за новою ціною. І я думаю, що це відбудеться не скоро», – затверджує генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і ділерів Олег Назаренко.

За його словами, деяким автотрейдерам запасів вистачить майже на півроку.

«Ще місяць тому ми попередили імпортерів, і вони у свою чергу ввезли максимально можливу кількість автомобілів за старою ціною. Тому нинішніх запасів має вистачити ще до вересня», – розповідає гениректор асоціації.

Підтверджують його слова і самі імпортери. «З дня дії 13%-вої надбавки до існуючого мита компанія «Торговий дім «НІКО» не ввозила автомобілі. В останні дні перед початком дії надбавки ми поповнили наші склади. Якщо впродовж 2009 року обсяг продажів залишиться на рівні показників двох перших місяців цього року, то запасів компанії вистачить як мінімум на три місяці», – розповідає директор департаменту маркетингу і реклами компанії Торговий дім «НІКО» Ярослав Вовк.

За його словами, автомобілі, які доведеться ввозити під час дії надбавки, виростуть в ціні приблизно на 15%.

На думку ж Назаренко, якщо тимчасова надбавка не буде змінена, то восени вартість авто виросте приблизно на 16%. Це 13%-ве збільшення самого збору, плюс ПДВ – 2.6%.
 

comments powered by HyperComments