Незалежне тестування випускників і далі проводитиметься незаконно

Ганна Глебова  |  Вівторок, 17 березня 2009, 13:26
Випускники шкіл проходитимуть тестування, як і раніше, незаконно. Верховна Рада відхилила законопроект №3675 «Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішнього незалежного оцінювання знань»
Незалежне тестування випускників і далі проводитиметься незаконно

Законопроектом пропонувалося на законодавчому рівні впровадити в Україні систему зовнішнього незалежного оцінювання якості знань випускників середніх загальноосвітніх учбових закладів.

Проте, за ухвалення відповідного законопроекту в першому читанні проголосували 222 депутати з 444 зареєстрованих в залі, як і за спрямування проекту закону на повторне читання – за це проголосували 224 депутати з 444 зареєстрованих.

Нагадаємо, що раніше керівництво Українського центру оцінювання якості знань говорило про спроби з боку представників деяких вузів «повернути собі право отримувати хабарі під час вступної кампанії».

Як раніше повідомив кореспондента «Міської Варти» директор Харківського регіонального центру оцінювання якості знань Олександр Сидоренко, узаконити тестування необхідно було відразу ж після першого проведення експерименту.

«Існує дві категорії громадян, які незадоволені його впровадженням. Ті, хто втратив можливість займатися списками першокурсників, і самі першокурсники, які були потенційними кандидатами в ці негласні списки», – так прокоментував Олександр Сидоренко ініціативу депутатів узаконити тестування.
 

comments powered by HyperComments