Бацька загодує всіх не тільки бульбою, але і цибулею

Костянтин Колесник  |  Середа, 18 березня 2009, 10:26
Через економічну кризи білоруська влада змушує комерційні організації купувати цибулю у сільгосппідприємств і видавати її своїм працівникам в рахунок заробітної плати.
Бацька загодує всіх не тільки бульбою, але і цибулею

Так, Брагінський райвиконком Гомельської області Білорусі зобов'язав 52 місцевих підприємства придбати у сільськогосподарської організації «Брагінка» цибулю і видати її своїм працівникам в розрахунку 10 кілограмів на людину, повідомляє сайт Vlasti.net.
У розпорядженні, підписаному першим заступником голови райвиконкому Валентином Хмеленком, мовиться про те, що подібна міра прийнята «у зв'язку з відсутністю ринків збуту на цибулю».

Хмеленок заявив, що метою розпорядження є турбота про забезпечення населення дешевими овочами. «У Мінську або Гомелі цибуля скільки коштує? Півтори тисячі. А ми пропонуємо по 400 рублів за кіло», – сказав він.

Перший заступник голови райвиконкому також пояснив, що розпорядження носить рекомендаційний, а не обов'язковий характер, а при оформленні документа відбулася помилка (у тексті документа написано «зобов'язую»).

В січні білоруська служба Радіо Свобода повідомляла про подібний інцидент в Орші – там співробітникам місцевого м'ясокомбінату зарплату видали консервами. Кожен працівник заводу отримав по три коробки консервів. Тим, хто висловився проти видачі зарплати у такому вигляді, пригрозили звільненням.

Українським банкам у зв'язку з цим можна запропонувати віддавати депозити громадянам зерном, яким з банками будуть розплачуватися аграрії.
 

comments powered by HyperComments