Чоловіки закохуються за 8 секунд

Надія Анатольєва  |  Четвер, 26 березня 2009, 12:32
Згідно дослідженню, результати якого були опубліковані в журналі Archives of Sexual Behavior, чим довше погляд чоловіка при першій зустрічі затримується на жінці, тим більше інтерес, який вона у нього викликає.
Чоловіки закохуються за 8 секунд

При цьому час, який вказує на закоханість, дорівнює 8.2 секунд, не менше, затверджують вчені.

В ході експерименту дослідники за допомогою прихованих камер спостерігали за візуальною реакцією 115 молодих людей під час розмови з акторами і актрисами привабливої зовнішності. Після цього учасників експерименту попросили назвати, кого зі своїх співбесідників вони вважають найбільш симпатичними, передає РБК.

Як виявилось, чоловіки у випадку, якщо вважають жінку дуже гарною і відчувають до неї симпатію, зустрічають її поглядом тривалістю в середньому 8.2 секунд, а ті, на кому вони зупинили свій погляд тільки на 4.5 секунди, вже набагато менше можуть розраховувати на успіх.

При цьому, як відзначають дослідники, жінки в ході експерименту показали незалежність від того, скільки вони дивляться на чоловіка і наскільки він їм симпатичний. На думку учених, це пов'язано з тим, що представники сильної половини більш схильні встановлювати візуальний контакт у пошуках відповідного партнера, тоді як жінки на підсвідомому рівні прагнуть уникнути надмірної уваги.
 

comments powered by HyperComments