Створено найменшого і найдешевшого в світі сторожа для будинку і ділянки

Надія Анатольєва  |  П'ятниця, 3 квітня 2009, 16:29
Група студентів інженерного факультету університету Тель-Авіва, очолювана професором Йорамом Шапіро, розробила недорогу і ефективну систему захисту будинків і земельних ділянок від грабежів.
Створено найменшого і найдешевшого в світі сторожа для будинку і ділянки

Вона називається «Розумна крапля». У її основі десятки, сотні і навіть тисячі RF сенсорів-передавачів, які повідомляють про вторгнення людині, тварині або комп'ютеру.

Творці стверджують, що система не має масштабних обмежень. Особливо вона затребувана тими, хто володіючи великою ділянкою землі, з фінансових міркувань не може найняти необхідну кількість охоронців для захисту своєї власності. Річ у тому, що лише один сенсор «Розумної краплі» може контролювати вторгнення на площі радіусом 50 метрів.

А вартість однієї «краплі» сміхотворна – близько 25 центів. Самі сенсори настільки малі, що без спеціального устаткування їх не виявиш. Нова система захисту вигідно відрізняється від вже існуючих тим, що сенсори «Розумної краплі» можуть бути налаштовані на контроль змін різних параметрів. Наприклад, на зміну температури, вібрації, світла, запахів.

Сигнали кожного сенсора збираються і аналізуються на «базовій станції». Йорам Шапіро говорить, що важко навіть уявити, скільки можливостей відкриває нова технологія. Їх кількість просто нескінченна.
 

comments powered by HyperComments