В Україні увійшли в моду фото на паспорт у вишиванках

Надія Анатольєва  |  П'ятниця, 3 квітня 2009, 09:27
Межканці Західної України почали поголовно фотографуватися на паспорт у вишиванках, компенсуючи таким чином відсутність в ньому графи «національність».
В Україні увійшли в моду фото на паспорт у вишиванках

Причому фото в національному одязі роблять як на внутрішній, так і на закордонний паспорти. Робітниця одного з центральних львівських фотосалонів Галина Сенів розповіла нам, що все частіше до неї приходять фотографуватися на документи в українських «стриях».

В одній популярній соціальній мережі навіть створили групу, що закликає фотографуватися «патріотично». В групі вже майже півтисячі осіб. Вони закликають фотографуватися у вышиванці на студентські квитки, пропуски і посвідчення. А також агітують за відновлення графи «національність». Цього добивається і ультранаціоналіст Олег Тягнибок, що переміг на виборах в Тернопільську облраду.

«Мені довелося перефотографуваться – перший раз так клацнули, що вишиванки майже не було видно», – говорить львів'янка Христина Кравців. А ось Роман Федірко з Івано-Франківської області спеціально для третього фото на паспорт до 45-ліття відрощує чуб-оселедець і довгі вуса «підковою»: «Так буде ще видніше, що я українець».

Коштує вишиванка від 150 гривень.

«А я не розумію, навіщо вип'ячувати свою національність. Ніде в Європі не бачила, щоб люди фотографувалися в національному одязі, – дивується юрист зі Львова Оксана Романюк. – Та й біла сорочка зливається з фоном, це небажано. Хіба що якщо одягнути чорну вышиванку».
 

comments powered by HyperComments