Росіяни відповіли шведам на пісню «До побачення, Путін»

Надія Анатольєва  |  Понеділок, 6 квітня 2009, 16:24
Музиканти липецької групи «Плеханово» опинилися в центрі міжнародного скандалу. Лідер групи Станіслав Чернишевич розповів, що у відповідь на номер шведської групи Grotesko, що у фіналі національного відбіркового конкурсу «Євробачення» заспівали пісню «На здоров'я, Ленін, до побачення, Путін», липчани склали, заспівали і розмістили в Інтернеті жорстку пародію у відповідь.
Росіяни відповіли шведам на пісню «До побачення, Путін»

Якщо в шведському оригіналі мерехтіли поширені західні штампи у вигляді ведмедів, балалайок, червоних зірок і матрьошок, то в російській версії фігурують вже Петро Перший і перемога команди Гуса Хиддінга над шведами на Євро-2008. У відповідь на фразу «До побачення, Путін», липчане виспівують від імені опонентів: «Ми болшие п...юли под Полтавой отгребли».

Відеоролик, змонтований в домашніх умовах, за популярності вже наздогнав оригінал. У Швеції його теж відмітили і вивісили на багатьох інтернет-порталах. Найзнаменитіша шведська газета «Aftenbladet» написала, що кліп за першу ніч викачали 20 тисяч разів. Вже п'ять найбільших шведських видань написали про групу «Плеханово».

У шведських блогах насмішки «Плеханово» зараз є одній з найпопулярніших тем. «Швеція розділилася на два табори. Одні вимагають протесту від своїх дипломатів. Місцеві військові серйозно пояснюють причини поразки своєї армії під Полтавою. Але більшість людей віднеслися до нашої затії, як до жарту, і це добре. До нас навіть зверталися з проханням вислати переклад тексту», – затверджує Чернишевич.

Причому різка форма відповіді-пародії липецького музиканта нітрохи не бентежить. «Судячи з листів, наша відповідь – своєчасна і потрібна. У мене теж є свої стереотипи: Швеція – це країна, яка програє то війну, то у футбол, то в хокей. Нас вони вважають ведмедем, прив'язаним до ланцюга. Але бумеранг повертається. У оригіналі пісенька шведів називається «Тінгелінг» – місцевий казковий ельф, так от, п...дюли – це теж казкові ельфи, які виникають з появою агресора. Я їм дав свій переклад цього слова», – говорить Чернишевич.
 


Це не перший скандал на Євробаченні-2009. Учасниця від України на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення» Світлана Лобода планує два місяці освоювати циркові трюки, щоб шокувати публіку.

Також Грузія відмовилася змінювати текст пісні «We Don't Wanna Put In» і ухвалив рішення відмовитися від участі в міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2009».

У фіналі російського відбору на конкурс «Євробачення-2009» перемогла 21-річна киянка Анастасія Приходько, яку раніше виключили з відбіркового туру в Україні.

Нагадаємо, конкурс естрадної пісні «Євробачення-2009» відбудеться в Москві з 1 по 16 травня 2009 року. Урочиста церемонія відкриття пройде 9 травня на Університетській площі на Воробйових горах, церемонія закриття – 16 травня в Гостиному дворі. Півфінали «Євробачення» пройдуть 12 і 14 травня, а фінал – 16 травня в спортивному комплексі «Олімпійський».
 

comments powered by HyperComments