Як Міністерство освіти добиває здоров'я дітей

Костянтин Колесник  |  Вівторок, 7 квітня 2009, 18:12
Здоров'я підростаючого покоління з кожним роком стає все гірше і гірше. Проте Міністерство освіти проводить кроки з дискредитації фізичної культури і спорту серед учнів шкіл.
Як Міністерство освіти добиває здоров'я дітей

Як розповіла кореспонденту «Міської Варти» начальник ради керівників загальноосвітніх установ Оксана Бугакова, тепер на уроках фізкультури немає якихось нормативів, а самі уроки стають розважально-теоретичним процесом.

«Є наказ Міністерства освіти України на уроках фізкультури проводити ігро-розважальну діяльність. Всі нормативи з фізичної підготовки скасовані. І в рекомендаційному листі міністерства написано, що в оцінюванні беруть участь діти, які відносяться до основної медичної групи (це 4% дітей, – ред.), а підготовчі і спеціальні групи вже до оцінювання не притягуються. При оцінюванні, оскільки немає нормативів, вчитель повинен брати до уваги як часто дитина відвідувала заняття в спортивній формі, як вона зацікавлена в заняттях спортом. Ще існуватиме не тільки практична частина, але і теоретична. Вчителі фізкультури тепер приділятимуть час на розповіді про історію спорту і олімпійського руху. Тобто сьогодні уроки фізкультури набувають абсолютно іншого обличчя», – говорить вона.

В той же час директор відзначила, що на даний момент тільки 4% учнів шкіл повністю здорові, а інші мають ті або інші захворювання.

Загалом, складається враження, що Міністерству освіти незнайоме старе гасло: «Здоров'я в порядку – спасибі зарядці!».
 

comments powered by HyperComments