Землетрус в Італії продовжується. Серед жертв є українці

Анастасія Маніна  |  Середа, 8 квітня 2009, 09:19
У Італії зафіксований сильний підземний поштовх, наступний за землетрусом, що забрав життя 207 чоловік.
Землетрус в Італії продовжується. Серед жертв є українці

Як повідомили представники рятувальників, він знов відчувався в м. А'акуіле, а його відгомони відчувалися і в Римі, передає «РБК-Україна» з посиланням на Associated Press.

Магнітуда підземного поштовху поки не визначена.

За різними даними, вона коливається від 5.5 до 5.7 балів за шкалою Ріхтера.

Головний редактор «Української газети в Італії» Маріана Сороневич повідомила, що визначити точну кількість українців, постраждалих від землетрусу в Італії, буде неможливо, пише УНІАН.

«За три дні до трагічних подій карабінери провели масштабну акцію з контролю за імміграцією у Фучіно, одному з районів регіону Абруццо. Військові побували в покинутих будинках, які часто дають притулок іноземцям. 30 з 100 перевірених там осіб не мали дозволу на мешкання. Скільки нелегальних, ніде не зареєстрованих громадян інших країн поховано в руїнах покинутих будинків? Привидів не можна порахувати», – відзначила М. Сороневич.

Також МЗС України повідомив про загибель однієї восьмирічної українки.

Нагадаємо, 7 квітня в Італії стався потужний землетрус. Як заявив прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлуськоні, кількість жертв землетрусу в центральній частині Італії зросло до 207 осіб.

Він також додав, що ще 15 осіб вважаються зниклими без вісти.

Більше 1.5 тис. осіб отримали поранення. Без даху над головою залишилися майже 17 тис. осіб. Для них в парках і на футбольних полях міста були організовані наметові містечка. У місті зруйновано, за різними даними, від 3 тис. до 10 тис. будівель.
 

comments powered by HyperComments