98-річна сеньйора більше доби в'язала гачком під завалами

Анастасія Маніна  |  Середа, 8 квітня 2009, 18:28
Влада Італії готується оголосити загальнонаціональний траур на згадку про жертви землетрусу, який стався 6 квітня. Число загиблих вже досягло 250 осіб.
98-річна сеньйора більше доби в'язала гачком під завалами

Більше півтори тисячі мешканців і гостей країни поранено. Близько ста постраждалих знаходяться в критичному стані. Рятувальники продовжують працювати в зоні лиха, де минулою ночі були зафіксовані нові підземні поштовхи, передають «Вісті».

Пошуки постраждалих не припинятимуться ні на хвилину до 12 квітня. Це крайній термін, коли під завалами ще можуть бути знайдені живі люди.

Нова історія чудового порятунку відбулася за 30 годин після землетрусу.

З напівзруйнованого будинку допомогли вибратися 98-річній жінці.

Марія д'Антуоно була заблокована в своїй квартирі в містечку Темпера. Її довелося витягувати через вікно за допомогою крана.

Більше доби бабуся пролежала в своєму ліжку і весь цей час в'язала гачком. Коли її звільнили, вона насамперед попросила гребінець.

Як справжня жінка навіть в цій ситуації сеньйора д'Антуоно хотіла виглядати гідно.

Нагадаємо потужний землетрус стався 6 квітня рано вранці в центральній частині Італії. Епіцентр землетрусу знаходився недалеко від міста Л'Акуіла, розташованого в гірському регіоні Абруццо в 110 км. на північний схід від Риму. За даними Геологічної служби США, сила землетрусу склала 6.3 балу за шкалою Ріхтера, проте представники італійського Національного інституту геофізики повідомили, що магнітуда землетрусу склала 5.8 балу. Підземні поштовхи відчувалися в більшості міст центральної частини країни, включаючи Рим. Вночі 7 квітня в Італії зафіксований сильний підземний поштовх, наступний за землетрусом.

Нагадаємо також, за даними українського МЗС під час землетрусу загинула 8-річна українка. Крім того, повідомлялося, що визначити точне число загиблих українців не представляється можливим, оскільки на території Італії проживає велика кількість українських нелегальних мігрантів.
 

comments powered by HyperComments