Еротично-філософський фільм російського бомжа проходить відбірковий тур в Каннах

Михайло Самохін  |  Четвер, 9 квітня 2009, 15:29
62-річний бездомний Леонід Коновалов з російської глибинки зняв кіно про себе. Називається «Я+люді=?!» Як кемеровському бомжеві прийшла ідея відправити його до Канн і звідки у нього гроші на фільм – загадка.
Еротично-філософський фільм російського бомжа проходить відбірковий тур в Каннах

У Каннах відповіли: фільм проходить відбірковий тур, а тому бомж вже вважає себе кінозіркою, не соромлячись кричати про це в обличчя кожному перехожому.

«У фільмі, який триває 2 години 38 хвилин, я граю сам себе, нічого не приховцю і не прикрашаю. Я такий, як є: я не мився вже цілих 19 років, моє волосся – більше трьох метрів, останніх 7 років я взагалі пашу на смітниках без вихідних, збираючи пляшки, попутно там же можу і гнилу грушу або гнилий виноград здобутий з'їсти, і нічого, ніколи не хворію! – б'є себе в груди Леонід. – А ваша цивілізація мене, таких, як я, ненавидить, кричить: «Та щоб ти здох!». Я вже стільки від неї натерпівся! Загалом, моє кіно про те, як цивілізація зі мною бореться, а я перемагаю, тому що цивілізація приречена на смерть. А я – я на життя, я – ідеал!»

«У моєму фільмі, – продовжує бездомний, – я в ньому і режисер, і продюсер, і сценарист, і актор, в моєму кіно всього два герої, і моє кіно – окрім філософської лінії – чиста еротика. Ви самі побачите на екрані: Він (я, голий) і Вона (цивілізація). Сексу немає, є пристрасть, Він Її хоче, але за дві години приходить до висновку, що Її (цивілізацію) не переробити, вона котиться до загибелі. Ось про що моє кіно. Супер! Супер? Так?!»

«А зараз смітник для мене – сенс життя, – твердо говорить Леонід. – Я останні 7 років взагалі без вихідних, по 18 годин пашу, риюся в сміттєвих баках, збираю пляшки на вулицях. Та будь-який Геракл, будь-який олімпійський чемпіон не вгнався би за мною, помер би за тиждень – і від втоми, і тому, що все це здобуваю з боєм, з кулаками, смітник же – зона беззаконня. Але і гроші дає непогані. Коли я приходжу поповнити рахунок, дівчатка в банку починають заздрити. Але гроші для мене – не головне. Чим більше я пашу на смітнику, чим сильніше мене відштовхує суспільство, тим більше я думаю, куди цивілізація котиться. Ось і зняв фільм».

Нагадаємо, ввечері 7 квітня в американському притулку для бездомних відбувся інцидент з використанням вогнепальної зброї, внаслідок чого одна людина загинула і ще чотири отримали поранення.
 

comments powered by HyperComments